Dealu Frumos – protejarea patrimoniului între tradiție și contemporaneitate

Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” (UAUIM) în parteneriat cu Uniunea Arhitecților din România (UAR) organizează la sediul Sucursalei Județene Sibiu a UAR din Piața Mică nr. 24, între 24 noiembrie – 16 decembrie 2022, (Luni – Vineri, 11:00 – 16:00) evenimentul „Dealu Frumos – protejarea patrimoniului între tradiție și contemporaneitate”.

Se va marca astfel încheierea celor două proiecte derulate vara aceasta de Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu” (UAUIM) la Dealu Frumos, jud. Sibiu: cea de-a doua ediție a școlii de vară ”IMUAU Summer School. Schonberg 2022” și proiectul cultural ”Tradiție și tehnologie – Documentarea digitală a Ansamblului Bisericii fortificate din Dealu Frumos, realizate de UAUIM prin Centrul Expozițional Documentar – Muzeul Școlii de Arhitectură, prin Secția „Conservare și Restaurare de Arhitectură” a Facultății de Arhitectură – Sibiu și prin Centrul de Studii de Arhitectură Vernaculară de la Dealu Frumos, în parteneriat cu Filiala Teritorială București a Ordinului Arhitecților din România, susținute de Ordinul Arhitecților din România din Timbrul de arhitectură și de Fundația Prințul de Wales.

Program:

– joi 24 noiembrie, ora 18:00: vernisajul expoziției ”Dealu Frumos – protejarea patrimoniului între tradiție și contemporaneitate” seară dedicată meșteșugurilor prezentate în cadrul școlii de vară ”IMUAU Summer School. Schonberg 2022”;

– sâmbătă  26 noiembrie, ora 18:00: Videoproiecție ”Replica digitală a Ansamblului Bisericii Fortificate din Dealu Frumos”, vizualizări redate în VR în cadrul proiectului cultural ”Tradiție și tehnologie – Documentarea digitală a Ansamblului Bisericii fortificate din Dealu Frumos.

Printre invitați se vor număra reprezentanții partenerilor proiectului:

Uniunea Arhitecților din România, Ordinul Arhitecților din România, Institutul Național al Patrimoniului, Centrul de dialog şi cultură Friedrich Teutsch al Bisericii Evanghelice C.A. din România, Complexul Muzeal Național Astra Sibiu, Muzeul Național al Satului București, Primăria Comunei Merghindeal, jud. Sibiu, Revista Zeppelin, Agenția Națională de presă AGERPRES.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*