Debut cu final prematur pentru Călin Bucur în CNRB 2020

Călin Bucur și Csegzy Levente au revenit în Campionatul Național de Raliuri Betano, la Sibiu, după o pauză de aproape  1 an. Într-o perioadă dificilă, marcată de efectele pandemiei, echipajul sibian a reușit totuși să se alinieze la startul raliului de casă, în principal, datorită noului  partener-compania VISMA. Din păcate, revenirea legendei pe macadam nu a fost de partea sportivilor, aceștia fiind nevoiți să abandoneze în a doua zi de competiție.

 

După ce s-a implicat activ în tot ceea ce a însemnat organizarea etapei a treia a Campionatului Național de Raliuri Betano-Raliul Sibiului 2020, Călin Bucur s-a aliniat entuziast la START-ul etapei de casă, alături de Csegzy Levente.

Și-au propus să obțină timpi cât mai buni pe cele 9 probe speciale și să ofere un show cât mai spectaculos fanilor motorsportului, însă duritatea macadamului de la Sibiu și-a spus cuvântul. Echipajul Bucur/Csegzy a avut un parcurs excelent în prima zi a competiției, însă pe prima probă a celei de a doua zi au fost nevoiți să abandoneze.

„Raliul a început bine pentru noi, pe prima proba reușind un loc 2 la clasa și 7 la general. Apoi, pe următoarea probă, am avut parte de o mică ieșire în decor, iar pe proba 3 Cheile Cibinului am îndoit un braț și am făcut o pană lentă. Cele 30 minute de service dintre probe nu au fost suficiente pentru a aduce mașina în parametri normali, astfel că a trebuit să mergem mai încet pe proba Șanta de noapte și nu am putut oferi spectacolul pe care, iubitorii motorsportului ce se aflau pe margine și care au creat o atmosferă de „Monte Carlo”, ar fi meritat-o. În service-ul de sfârșit de zi am reușit să punem mașina la punct, dar, din păcate, pe prima proba a zilei secunde, am lovit cu roata dreaptă față un „cap de miel”, am rupt bieleta de direcție și a trebuit să abandonăm. Se pare că ghinionul mă urmărește și rămân cu regretul că nu am reușit să închei raliul acesta din 2013. Mă consolez cu faptul că, alături de întreaga echipă de organizare a Raliului Sibiului, am reușit să creăm un eveniment reușit. Ne-am dorit să reînviem legenda pe macadam și cred că, în ciuda vremurilor și restricțiilor, am dovedit că Sibiul merită să continue tradiția pe macadam”, a declarat Călin Bucur, pilot Sibiu Racing Team, la finalul Raliului Sibiului 2020.

 

Momentan, Călin Bucur și Levente Csegzy încearcă să strângă buget pentru participarea în următoarele etape ale CNRB, participarea lor pentru restul campionatului fiind încă incertă.

Pentru etapa de la Sibiu, echipajul Bucur/ Csegzy s-au bucurat de sprijinul partenerilor de la: Visma, Marvicon, Kom Doors, Sparco Shop Romania, Bucur Rally&Tuning, Hankook, IBS Consult, Căpățâna Consult, Farmacia San Marco Sibiu, Școala de Șoferi Elit, M2 Autoservice Brașov, Gorgandin și, nu în ultimul rând, echipei Sibiu Racing Team.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*