Debutul lui Beza

FC Hermannstadt înâlnește FC Argeș Pitești, sâmbătă, de la ora 15, pe „teren propriu“, la Mediaș.

Echipa sibiană revine în Liga I după o pauză binevenită, datorată acțiunii naționalei României, acțiune soldată cu o victorie, 3-2 cu Macedonia de Nord, și 2 înfrângeri, 0-1 cu Germania și 2-3 cu Armenia. A fost o săptămână folosită de FCH pentru refacerea moralului și corectarea relațiilor de joc. Mai ales că, în ultima săptămână, antrenamentele au fost conduse de noul „principal“ Eugen Beza.

Meci greu

Întâlnirea cu FC Argeș Pitești este penultima din sezonul regulat și găsește echipa sibiană pe poziția a 15-a din 16, în clasamentul Ligii I, cu doar 4 victorii, 11 egaluri și 13 înfrângeri. FCH tocmai și-a schimbat din nou antrenorul, Liviu Ciobotariu părăsind gruparea sibiană după numai 2 luni, timp în care a bifat o victorie, 5 egaluri și 6 înfrângeri.

Debutul lui Beza ca antrenor principal se produce la un meci greu, în condițiile în care FC Argeș este prima sub linia de play-off și are de recuperat un singur punct. În etapa trecută, piteștenii au remizat acasă cu Academica Clinceni, principala contracandidată la locul 6, care asigură rămânerea în prima ligă și anul viitor. E de așteptat ca oaspeții să tragă cu dinții de un rezultat mare la Mediaș, în ultima etapă aceștia având de înfruntat o altă aspirantă la play-off, Chindia Târgoviște.

Apel la suporteri

Beza se va consulta cu secundul Valentin Negru, fost fotbalist în Liga I la Sportul Studențesc și Rapid București, posesor de licență PRO ca antrenor. De asemenea, îl are alături pe Florin Berța, antrenor cu portarii. „O să dau totul în aceste două luni, alături de staff-ul pe care l-am ales, format din oameni de calitate umană, pe care mă pot baza, oameni dispuși să sacrifice orice în următoarele două luni de zile. Aș vrea din acest moment ca toți suporterii echipei să gândească pozitiv și să fie alături de noi. Să aibă mai multă încredere în noi, că vom da totul”, declara Eugen Beza, la instalarea sa ca antrenor principal.

Vali Negru

Valentin Negru, noul antrenor secund al FCH, a absolvit cu brio cursurile Școlii Federale de Antrenori și deține licența PRO în antrenorat. Pe lângă asta, fostul fotbalist, în vârstă de 38 de ani, este absolvent al Facultății de Sociologie-Psihologie, Universitatea Spiru-Haret din București, cu diplomă în psihologie. În postura de antrenor, acesta a activat ca principal la Viitorul Axintele și CSM Oltenița și ca antrenor secund la Progresul 2005 și Rapid București.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*