Decizie CNSU: Elevii merg la școală până la apariția unor cazuri de Covid. Școlile nu se mai închid în funcție de rata de infectare

Antepreșcolarii, preșcolarii și elevii vor merge fizic la unitățile de învățământ indiferent de rata de incidență cumulată a cazurilor de Covid-19 din localitate, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, potrivit unei decizii a Comitetului Național pentru Situaţii de Urgență (CNSU), adoptată joi seară.

Ministerul Educației și cel al Sănătății urmează să stabilească, prin ordin comun, condițiile de suspendare a cursurilor fizice la antepreșcolari, preșcolari și elevi, în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală, scrie Digi24.

„Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.196/1.756/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul:

a) permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, indiferent de rata de incidență cumulată cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2;

b) stabilirii modalităților de adoptare a deciziilor de suspendare a prezenței fizice la cursuri, a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, în funcție de cazurile confirmate la nivel de clasă/școală;”, arată decizia ce urmează să fie adoptată într-o ședință de Guvern.

Totodată, CNSU propune Guvernului să folosească în școli teste rapide antigen non-invazive efectuate din proba de salivă pentru elevi, profesori/ învățători/ educatori, „în scopul monitorizări permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul acestora concomitent cu intensificarea acțiunilor de control desfășurate de instituțiile abilitate pentru verificarea respectării normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”.

Ministerul Sănătății, prin Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, va identifica testele rapide antigen salivare pentru COVID-19 utilizate la nivelul statelor Uniunii Europene și va comunica specificațiile tehnice Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*