Degețica, Piu, Pufuleț și Sisi – povestea a patru pui de căprioară ajutați de un mic ONG cu sediul în Cristian

„Degețica a ajuns la noi din județul Arad. Piu din Vâlcea. Sisi este din Sibiu, iar Pufuleț din Gorj. Chiar dacă sunt din zone diferite, toate au aceeași poveste. Au fost găsite culcate în iarbă. Și s-a considerat că trebuie salvate. Însă din păcate lucrurile nu au stat așa” – așa începe povestea spusă de Asociația „Prietenii Berzelor”.

Fiind extrem de mici, hrănirea puilor lor s-a dovedit o problemă: fie nu au putut fi hrănite, fie din cauza faptului că laptele primit nu a fost cel de care aveau nevoie și au dezvoltat probleme digestive.

„Pentru că situația lor era destul de gravă, au fost preluate pe rând de către asociația noastră. Sisi este singura ce nu a fost perfuzată. Celelalte au avut nevoie de susținere câteva zile până când au început să mănânce. Degețica nu acceptă nici acum biberonul. Are propriul ei sistem de hrănire. Pentru că au fost extrem de mici în momentul preluării, nu vor mai putea fi eliberate în natură. După ce vor crește mai mari vor fi duse la un sanctuar unde vor avea spațiu mai mare decât le putem noi oferi. Însă indiferent cât de mare este țarcul în care vor sta atâta timp cât este mărginit cu gard tot captivitate se cheamă. Și asta este cea ce așteaptă orice pui de căprioară preluat de mic din natură.. Dacă vreți cu adevărat să salvați un pui de căprioară, atunci vă trebuie în primul rând răbdare. Răbdare să urmăriți de la distanță dacă mama se întoarce la el. Dacă îl găsiți ghemuit în iarbă nu înseamnă ca suferă de o boală sau că este abandonat. Așa sunt feriți ei de prădători”, scriu cei de la Asociația „Prietenii Berzelor”.

Cei care găsesc pui de căprioară sunt sfătuiți să sune la o asociație de profil care îi poate ajuta: „Altfel acționând pripit și neinformat nu faceți altceva decât să-i condamnați la o viață în captivitate”.

Foto credit: Asociația „Prietenii Berzelor”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*