Deloitte va evalua bursa sibiană, înainte de a fi absorbită de cea de la București

Sibiu Stock Exchange (SIBEX) şi Bursa de Valori București (BVB) au desemnat Deloitte Consultanță S.R.L. în calitate de consultant care va realiza evaluarea societăţilor implicate în posibila fuziune dintre BVB şi SIBEX, au anunțat reprezentanții BVB, în această dimineață, printr-un comunicat de presă.

Astfel, Deloitte va realiza un raport de evaluare care va prezenta opinia asupra valorii BVB şi SIBEX, împreună cu subsidiarele lor, precum şi rata de schimb a acțiunilor în cazul fuziunii bazat pe valorile societăților. Deloitte va folosi metodologiile de evaluare potrivite bunurilor şi intereselor evaluate, luând în considerare mai mulţi factori, precum şi statutul societăților de operatori de piaţă.

Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori București, s-a declarat mulțumit că procesul de absorbţie al Sibex de către BVB decurge „într-un mod foarte profesionist, care poate fi un model pentru astfel de tranzacţii din sectorul financiar.”

„Bursa de Valori Bucureşti are misiunea de a aborda şi de a rezolva problemele pieţei de capital din România. Astăzi încheiem o altă etapă din procesul de consolidare a arhitecturii de piaţă şi așteptăm cu nerăbdare următorii paşi ai acestui demers interesant, pe care îl realizăm împreună cu colegii noştri de la Sibex”, a precizat Ludwik Sobolewski, director general al BVB.

La rândul său, Ovidiu Petru, director general al SIBEX, afirmă că „încheierea acestui contract tripartit, împreună cu acordul de coordonare încheiat între SIBEX şi BVB la finalul lunii Iunie, marchează o nouă abordare în peisajul cooperării din ultimii 10 ani dintre cele două burse, o abordare unitară prin care cele două instituţii dau dovadă de profesionalism şi implicare în direcţia concretizării unui proiect de infrastructură major pentru piaţa locală”.

Bursa de la Sibiu a fost înființată în 1994, având ca obiect inițial de activitate intermedierea de mărfuri, iar începând cu anul 1997 s-a concentrat pe dezvoltarea și administrarea pieţelor de instrumente financiare de tipul produselor derivate. În prezent, SIBEX este operator de piaţă şi administrator al unei pieţe de derivate, fiind, în acelaşi timp, administrator al unei pieţe reglementate la vedere şi al unui sistem alternativ de tranzacţionare. SIBEX este, începând cu anul 2010, o companie listată pe propria piaţă reglementată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*