Deputatul Neagu Nicolae, despre conferirea premiului „Otto cel Mare” al oraşului Magdeburg preşedintelui României

Conferirea Premiului „Otto cel Mare” al oraşului Magdeburg pentru anul 2020 preşedintelui României, Klaus Iohannis, dovadă a înaltei aprecieri de care România se bucură, în consolidarea drumului european. Medalia oferită președintelui Iohannis este în același timp o recunoaștere a eforturilor României de menținere a unității și prosperității europene, de luptă în jurul valorilor şi idealurilor democratice, afirmă deputat Neagu Nicolae.

Neagu Nicolae: S-a remarcat prin viziune și determinare încă de când era primar al orașului Sibiu și a confirmat prin rigurozitate și fermitate că este garantul unei Românii prospere.

Cu o tradiție de 140 de ani de relaţii diplomatice, România şi Germania au dezvoltat un parteneriat puternic în procesul de integrare, unitate europeană și solidaritate.

Legătura dintre România și Germania a fost și este consolidată și datorită etnicilor germani în România, comunitate din rândurile căreia s-a ridicat și președintele Klaus Iohannis.

„Libertăţile cetăţeneşti oferite de Dreptul de la Magdeburg – acea formă de drept urban provenit din statutul oraşului dumneavoastră, au avut o influenţă deosebită şi în Transilvania. Ele au definit viaţa, activitatea şi raporturile juridice şi în rândul comunităţii saşilor transilvăneni”, Klaus Iohannis ( Magdeburg 2020).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*