Deputatul UDMR de Sibiu, Zacharie Benedek: „Viitorul președinte să redea mândria de cetățean al României!“

Care este poziția UDMR după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur?

Alegerile prezidențiale au un anumit specific și nu se asemănă cu alegerile parlamentare sau cele locale. Aici, voturile se dau nu numai pe partid, ci și în funcție de candidat și vedem rezultatele: la unii depășesc procentul partidului, iar alții se află sub rezultatele partidului. Kelemen Hunor, candidatul UDMR, a avut un rezultat mai bun ca acum 5 sau 10 ani, deși procentul este sub cel al UDMR-ului și cred că acest rezultat obținut în 2019 (3,87 % – n.red.) se datorează campaniei electorale. Kelemen Hunor este singurul candidat care a vorbit despre cetățean, și, totodată, singurul care a avut un proiect de țară. Turul 2 a confirmat așteptările, intrând în finală cei doi care provin din cele mari partide din România. După primul tur, nici unul dintre candidații care au intrat în turul 2 nu ne-a cerut sprijinul, iar noi ne-am decis ca alegătorii noștri să aleagă după conștiința proprie sau după propriile simpatii.

Care sunt așteptările dvs. pentru ziua de duminică?

Consider că a fost și este o campanie electorală de nivel foarte scăzut. Nu a existat o dezbatere reală între cei doi candidați, cetățenii României, dacă discută real, nu știu care sunt atuurile candidaților. Chemarea la luptă, din punctul meu de vedere, este ceva depășit în viziunea cetățeanului european, pentru că orice cetățean al Europei dorește să aibă o viață decentă și o proiecție a viitorului, pe când lupta înseamnă sacrificiu, încordare și nu dă o perspectivă. De cealaltă parte, imposibilitatea de a comunica, de a transmite realizările pozitive ale fostei guvernări au dus la o antipatie fără precedent. În concluzie, avem de a ales între încrâncenare, luptă și tot ceea ce este negativ în politica românească. Eu, ca sibian, martor la evenimente importante în urbe, precum Sibiu – Capitală Culturală Europeană 2007, acum, Regiune Gastronomică Europeană 2019 și la Summit-ul UE din luna mai 2019, aș dori să pot alege un candidat care are un proiect de țară, un candidat care are o gândire pe termen mediu și lung, care ne poate garanta respectul statului către cetățean și, totodată, încrederea cetățeanului în stat și un viitor în care tinerii noștri să nu mai plece din țară. Din păcate, cei doi candidați nu au vorbit, nu au un proiect despre cele amintite. Deși nu văd la cei doi candidați cele enumerate, rog ca sibieni să meargă la vot, să voteze cum le dictează conștiința, așa cum o voi face și eu la secția nr. 23 din cartierul Lazaret.

Cum ar trebui să fie viitorul președinte al României?

Ar trebui să fie președintele tuturor cetățenilor României, al celor care l-au votat, dar și al celor care nu l-au votat. Avem nevoie de un președinte care respectă toți cetățenii acestei țări și care să se prezinte în fața noastră cu un proiect de țară pe termen lung. Să redea mândria de cetățean al României!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*