DERMATOLOGIA SIBIANĂ, PREZENŢĂ ACTIVĂ ÎN CERCETAREA ŞTIINŢIFICĂ DIN DOMENIU

dr m. rotaru Profesor univ. dr. Maria Rotaru, şefa secţiei Clinice Dermatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, şef de Disciplină la Facultatea de Medicină a ULB Sibiu a participat, în perioada 7-11 octombrie la cel de-al 24-lea Congres European de Dermatologie, al Academiei Europene de Dermatovenerologie EADV, care a avut loc la Copenhaga, Danemarca. Congresul este cea mai mare întâlnire între specialişti de renume din Europa şi din lume în domeniu, cu o participare impresionantă, fiind înregistraţi peste 8000 de medici dermatovenerologi.
În cadrul manifestării ştiinţifice, Prof. univ. dr. Rotaru a participat activ cu trei lucrări ştiinţifice: una din lucrări în domeniul de expertiză Dermatoscopie iar celelalte două tratând patologia bolilor buloase autoimune şi cazuri rare şi grave de psoriazis, lucrări efectuate împreună cu colectivul secţiei pe care o coordonează.
„Tematicile congresului au fost foarte diverse și foarte bogate în informaţii ştiinţifice de ultimă oră, dintre care merită amintite noutăţi în tratamentul psoriazisului şi al altor boli inflamatorii, tratamente de ultimă generaţie în urticaria cronică idiopatică, abordările recente în patologia cancerelor cutanate melanocitare, respectiv melanomul malign şi non melanocitare, vasculitele, dermatozele faciale, tulburările de pigmentare, vitiligo, dermatita de contact, bolile cu transmitere sexuală, etc..”, a declarat Prof.univ.dr. Maria Rotaru.
De asemenea, Prof.univ.dr. Maria Rotaru a participat şi la alte trei domenii de interes, respectiv la întrunirea Societăţii Internaţionale de Dermoscopie pentru a putea afla ultimele noutăţi ştiinţifice, la secţiunea de Dermatochirurgie şi secţiunile Flebologie şi ulcere cronice, în special ulcerele venoase din Insuficienţa venoasă cronică.
Totodată, medicul sibian a participat, ca reprezentant ales din partea Societăţii Române de Dermatovenerologie, la şedinţa de consiliu (board) a Uniunii Europene de Dermatovenerologie EBDV– UEMS (Uniunea Europeană a Societăţilor Medicale), unde s-au discutat politici de abordare şi uniformizare a pregătirii medicilor specialişti şi rezidenţi în dermatovenerologie din ţările Uniunii Europene.dr m. rotaru2

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu este o unitate sanitară cu paturi, de utilitate publică, cu personalitate juridică, cu rol în asigurarea de servicii medicale (preventive, curative, de recuperare şi paleative) şi care participă la asigurarea stării de sănătate a populaţiei.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu se află sub autoritatea Consiliului Judeţean Sibiu, pe baza Hotărârii nr. 93/2010 a Consiliului Judeţean Sibiu.

Dr. Vasile Spinean                                             Decebal Todăriţă
Manager                                                             Purtător de cuvânt

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*