Desant NATO la Sibiu!

Un general de brigadă american se va afla mâine, în misiune, la Sibiu. În oraș va fi organizată și o expoziție de armament și tehnică militară din dotarea NATO.

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu va fi gazda conferinţei „România în NATO – 14 ani”, un eveniment de informare desfăşurat sub cupola #WeAreNATO şi organizat cu sprijinul Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu.

#WeAreNATO este un eveniment organizat în mai multe țări aliate pentru a crește încrederea publicului tânăr în capacitatea structurii de a proteja populația și teritoriul aliat și constă în prelegeri având ca teme: „NATO azi”, „Armata „României în misiunile NATO”, „Prezența NATO în România”, precum și într-o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Conferința va începe la ora 10,00, în Aula Magna a ULBS, și va fi deschisă de rectorul Universităţii „Lucian Blaga”, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, urmat de reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Ministerului Apărării Naţionale, unităţilor NATO din România şi ai Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”. Din partea NATO, la Sibiu va fi prezent generalul de brigadă Joseph D’Costa, locțiitorul Direcției pentru Dezvoltarea Forțelor Întrunite din cadrul Statului Major Întrunit al Armatei SUA.

De asemenea, în faţa Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii „Lucian Blaga”, în intervalul orar 09.00 – 12.00, va avea loc o expoziţie de tehnică militară şi armament.

One Comment

  1. burebista says:

    foarte bine! we are NATO !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*