Deschiderea noului an universitar la Facultatea de Teologie din Sibiu

Programul a început cu Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, informează mitropolia-ardealului.ro.

În soborul slujitor condus de vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, s-au aflat prodecanul instituţiei, pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, cadre didactice şi slujitori ai Catedralei mitropolitane din Sibiu.

Cuvântul de învăţătură de la Sfânta Liturghie a fost rostit de arhid. prof. univ. dr. Ioan I. Ică, care a explicat celor prezenți însemnătatea sărbătoririi Sfântului Neagoe Basarab ca dătător de măsură a ortodoxiei românești.

În cuvântul de binecuvântare, IPS Mitropolit Laurenţiu i-a îndemnat pe studenţii teologi să conştientizeze în fiecare zi statutul pe care îl au în rândul tinerilor din Sibiu şi să folosească aceşti ani de studenţie pentru a se forma intelectual şi spiritual dar și pentru a se întări duhovnicește. „Sunte-ti aici pentru că a ați simțit o chemare,ați simțit o atracție, o vocație care nu este nimic altceva decât un Dar Sfânt de la Dumnezeu pe care urmează acum să îl continuați, să-l desăvârșiți. […] Este poate cea mai frumoasă și cea mai demnă chemare pe care o poate primi o ființă umană”, a spus ierarhul.

După Sfânta Liturghie, soborul slujitor a oficiat o slujbă de Te Deum. La final, părintele prodecan Constantin Necula s-a adresat studenţilor teologi în cuvântul de bun venit. „Bine ați venit în bucuria teologiei sibiene, să nu vă temeți de ceea ce nu știți să vă temeți doar de încăpățânarea de a nu vrea să aflați cele necesare Mântuirii, teologia nu este doar o școală, este un mod de viață. ”, a spus părintele prodecan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*