Descoperiți universul sonor al artistei plurivalente Isabella Fabbri și multe altele

Cea de a XIX-a ediție a proiectului „Concerte estivale. Zilele Muzicale Româno-Americane” a debutat, ieri, cu recitaluri de percuție Sibiu Music Stops la Primăria municipiului Sibiu, Aeroportul Internațional Sibiu și Continental Automotive Systems.
Seara, pe esplanada Filarmonicii, s-a sărbătorit muzical Ziua Statelor Unite ale Americii, în prezența lui William O’Connor, atașatul cultural al Ambasadei SUA la București, cu două concerte oferite de trupa militară americană Rhine River Ramblers și Freddie Bryant & Kaleidoscope Trio.
Zilele Muzicale Româno-Americane continuă astăzi cu un concert educativ susținut de Tromba Felix, de la ora 10.00, la Sala Thalia.
Ansamblul de alamă format din muzicieni ai Filarmonicii de Stat Sibiu va prezenta instrumentele muzicale, va interpreta compoziții care evidențiază fiecare instrument, lucrări cunoscute din repertoriul clasic, muzică de film și muzică din desene animate.
Urmează Sibiu Music Stops la Consiliul Județean Sibiu – ora 11.00, Piața Mică – ora 12.00, Consulatul Germaniei – ora 15.00.
De la orele 19.00, se va desfășura concertul susținut de Eduard Antal, la Catedrala Evaghelică C.A. din Piața Huet, în cadrul turneului național „Orgile României”.
Evenimentul muzical propune o panoramare plină de culoare a modului în care s-a scris pentru „regina instrumentelor” în secole de istorie a muzicii, cuprinzând lucrări adaptate sau scrise în original pentru orgă.
Tot la 19.00, pe esplanada Filarmonicii, publicul este invitat să descopere universul sonor al artistei plurivalente Isabella Fabbri – saxofonist, compozitoare și producătoare prolifică în teritoriul creației muzicale clasice, contemporane sau chiar electronice.
Accesul la evenimente este liber în limita locurilor disponibile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*