Descoperim farmecul fotografiei la Salonul Internaţional de Artă Fotografică de la Sibiu

Artiști fotografi din întreaga lume au participat la unul dintre cele mai importante evenimente culturale tradiţionale ale Sibiului: Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, ediția a 20-a. Câștigătorii acestei ediții au fost desemnați după 3 zile de dezbateri aprinse.

Prestigiosul juriu internațional a acordat medalii, menţiuni şi premii speciale pentru artiştii fotografi veniți din peste 40 de ţări. Printre câştigători se numără şi 5 români care şi-au adjudecat 6 premii. Între aceștia se află și sibianul Jeno Major, care a obţinut două binemeritate medalii: o medalie de aur și una de bronz. Din juriu au făcut parte Balási Csaba (România) – M.FIAP, Kerekes Istvan – (Ungaria) – E.FIAP, Fred Nuss (România) – A.FIAP, Louis Guermond (Franţa/România) – artist independent.

Chiar dacă viața cotidiană poate fi obositoare și repetitivă, Salonul Internațional de Artă Fotografică vă invită la o călătorie prin întreaga lume. La ediția din acest an, tradiționala secțiune ,,Open” este acompaniată de secțiunile ,,Foto Travel” și „Portret”, secțiuni care oferă participanților oportunitatea de a exprima trăsăturile caracteristice sau cultura unei zone geografice surprinse în mod natural, fără restricții, dar și caracteristicile faciale distincte, ori cu atitudini și personalități diferite.

”Ne bucurăm că și în acest an acest eveniment captează atenția la nivel internațional, fapt care creează o puternică rezonanță, cinstind cu multă gratitudine organizatorii acestei acțiuni. Suntem mândri ca am reușit să încurajăm toți iubitorii de fotografie să împărtășească cu noi trăirile lor artistice și să le prezinte în fața juriului internațional alături de participanți de pe cinci continente”, au declarat organizatorii.

Publicul este așteptat să treacă porțile Salonului începând cu data  de 6 octombrie, la Centrul de Informare Turistică din cadrul Primăriei Sibiu, ocazie cu care se vor înmâna și premiile câștigătorilor.

Evenimentul este organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi este finanţat de Primăria municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului și Consiliul Judeţean Sibiu, şi este patronat de Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Global Photographic Union (GPU), International Union of Photographers (IUP), Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*