Deșeurile și gestionarea lor, „mărul discordiei” între Consiliul Județean și Consiliul Local

Ultima ședință din acest an a Consiliului Județean s-a dorit a fi una mai „altfel”.

Ședința a fost deschisă cu o rugăciune rostită de IPS Laurențiu Streza, Mitrolitul Ardealului după care Prefectul Mircea Crețu și el prezent la ședință a adresat un mesaj de final de an aleșilor județeni.

Atmosfera festivă a fost înttregită de Junii Sibiului care i-au colindat pe cei prezenți.

După plecarea invitaților s-a trecut la ordinea de zi a ședinței ordinare. Și s-a văzut că disensiunile din Consiliul Local dintre PNL și FDGR au ecou și în Consiliul Județean.

Astfel, la primul punct de pe ordinea de zi suplimentară consilierii au avut de dezbătut și votat participarea județului Sibiu în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, a planului de evoluție al tarifelor, a documentației tehnico-economice, a devizului general, a indicatorilor tehnico-economici, precum și a cofinanțării componentelor obiectivului de investiții ,,Investiții complementare Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor în Județul Sibiu”.

Consilierii FDGR au cerut scoaterea proiectului de pe ordinea de zi.

Această cerere a venit în contextul în care ieri au existat discuții în contradictoriu în Consiliul Local pe marginea unui proiect inițiat de Consiliul Județean prin care se prevedea actualizarea contractului de asociere între CJ Sibiu și toate primăriile din județ, inclusiv cea a municipiului Sibiu, în vederea accesării de fonduri europene din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) pentru îmbunătățirea sistemului de gestionare a deșeurilor.

Primăria a cerut consilierilor municipali să respingă acest proiect, deoarece o parte din investițiile presupuse de proiect se suprapun peste alte proiecte ale municipalității.

După u schimb destul de dur de replici între Primarul Astrid Fodor și Președinta Consiliului Județean Daniela Cîmpean, proiectul cerut de Consiliul Județean a fost respins.

Deși azi în Consiliul Județean s-a cerut de către FDGR retragerea de pe ordinea de zi, acesta a fost supus votului și a fost aprobat cu 20 de voturi pentru și 9 abțineri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*