Dezvoltarea relațiilor Sibiului cu Germania, un deziderat al vicepreședintelui Parlamentului Federal: „Există posibilități enorme”

Vicepreședintele Parlamentului Germaniei, Johannes Singhammer, dă asigurări că investitorii germani nu au probleme să vină în România, apreciind chiar că Sibiul este un exemplu în acest sens, fiind un oraș cu puternice investiții nemțești și „un grad de îndatorare mult sub nivelul multor orașe din Germania”.

Întrebat de jurnaliști dacă investitorii germani doresc să vină în continuare în România, Johannes Singhammer a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că impresia sa este că nu există probleme în acest sens. „Din contră, Sibiul are avantaje mari pentru investitorii germani. Cel mai mare punct forte pe care îl are Sibiul este infrastructura și aeroportul. Pentru viitorii investitori din Germania ruta Munchen — Sibiu este definitorie și desigur și deschiderea și prietenia pe care investitorii germani le simt în Sibiu”, a declarat Singhammer, citat de Agerpres. Oficialul german, aflat în vizită la Primăria municipiului Sibiu, a mai spus că „de câțiva ani, cuvântul șomaj nu se mai cunoaște în Sibiu”.

Vicepreședintele Parlamentului Germaniei apreciază că îndatorarea este sub nivelul multor orașe din Germania și a făcut referire și la demararea programului de industrializare a zonei, ‘care deja aduce roade’.

Johannes Singhammer (CSU), vicepreședntele Parlamentului Germaniei

Johannes Singhammer (CSU), vicepreședntele Parlamentului Germaniei

Johannes Singhammer este convins că „într-o Europă cu dificultăți, o țară singură nu poate face față problemelor actuale”.

„De aceea avem nevoie de o colaborare în Europa, nu doar între țări, ci și între orașe și regiuni. Și Sibiul arată în mod exemplar cum poate arăta această colaborare. Cred că în viitor există posibilități enorme de dezvoltare în Europa, mai ales în relația dintre Germania și Sibiu. Noi dorim să intensificăm aceste relații și suntem convinși că vom avea o colaborare foarte bună”, a mai spus Singhammer.

Vicepreședintele Parlamentului Germaniei a mai subliniat faptul că țara sa dorește sprijinirea învățământului în limba germană din Sibiu. „Noi, ca și Parlament Federal, avem interesul ca cei care vor să învețe limba germană să poată să învețe limba germană și școlile în limba germană să fie promovate în Sibiu”, a adăugat Johannes Singhammer.

Acesta s-a întâlnit azi, la Primăria Sibiu, cu Astrid Fodor, primarul interimar al orașului și reprezentant al Forumului Democrat al Germanilor din România. „Delegația a venit special din Germania pentru vizitarea acestei zone, Sibiu. Au vizitat Sibiul și Brașovul. Sibiul se află tot mai mult pe agenda politicienilor germani. Această vizită este, de fapt, începutul unei serii de vizite care sunt anunțate și care vor fi la nivel înalt. Sibiul, în continuare, este un punct de reper important în politica Germaniei”, a declarat Fodor, la finalul întâlnirii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*