Dialog pentru pregătirea agendelor culturale și sportive

Miercuri au avut loc la Consiliul Județean Sibiu două întâlniri cu reprezentanți ai societății civile, cetățeni și instituții interesate să propună îmbunătățiri pentru agenda sportivă, respectiv agenda în domeniul culturii, care se vor adopta de către Consiliul Județean Sibiu pentru 2017.

Este pentru prima oară după mulți ani când a fost inițiat de către Consiliul Județean un astfel de dialog. Întâlnirile au fost moderate de Vlad Vasiu, președintele Comisiei pentru cultură, învățământ, culte tineret și sport din cadrul Consiliului Județean. La fiecare dintre cele două întâlniri au participat peste 40 de persoane, discuțiile fiind constructive, cu propuneri concrete de îmbunătățire a ghidului solicitantului și a regulilor de selecție a proiectelor. Sugestiile strânse de la participanți vor fi analizate de o comisie juridică. Unele dintre ele pot fi reglementate pe plan local, altele însă țin de rezolvarea unor aspecte de legislație la nivel național, pentru care Consiliul Județean va înainta propuneri reprezentanților județului în Parlamentul României. Modul în care sugestiile au fost luate în considerare va fi adus la cunoștința participanților.

Întâlniri anuale

Președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, a subliniat în deschiderea întâlnirilor că a dorit să le inițieze, întrucât consideră foarte importantă consultarea specialiștilor, aceștia fiind în măsură să identifice soluții de perfectare a procedurilor de selecție și derulare a proiectelor pe domeniile în care activează. „Acest gen de întâlniri vor avea loc în fiecare an și ne dorim să devină o cutumă a Consiliului Județean Sibiu, pentru că atât consilierii județeni, cât și aparatul de specialitate se află în slujba cetățenilor”, a subliniat Vasiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*