Dialoguri culturale cu reprezentanți din peste 15 țări, în Săptămâna Internațională a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu

Cea de a doua zi a Săptămânii Internaționale la ULBS prilejuiește prelegeri în cadrul facultăților de Medicină, Inginerie, Științe Economice, Litere și Arte, Istorie, Jurnalistică și Drept, dar și un tur al orașului pentru oaspeții străini și un eveniment cu specific gastronomic.Printre temele dezbătute astăzi se numără „Conceptele moderne de leadership în management strategic”, „Dincolo de predare și cercetare: a treia misiune a universităților”, „Inovație și creativitate în învățământul superior. Argumente pentru introducerea schimbărilor în programa școlilor de economie”, „Rolul jurnaliștilor într-o campanie politică”, „Testarea neuropsihologică a atenției vizual-spațiale” sau „Etica cercetării în medicină”. Lectorii implicați în proiectul universității sibiene vin din Egipt, Rusia, Grecia, Polonia, Ucraina, Italia, Olanda, Bulgaria, Franța, Macedonia, Indonezia și Turcia.

După încheierea lucrărilor, participanții sunt invitați, diseară, la Cantina ULBS pentru o cină sub genericul „Gustul internațional: particularități gastronomice ale fiecărei culturi”. De altfel, componenta gastronomică joacă un rol important în programul acestei ediții a proiectului „Sibiu – Capitală Universitară Europeană” – din care face parte și Săptămâna Internațională – în contextul în care Sibiul va deține titlul de Regiune Gastronomică Europeană în 2019, potrivit conf. univ. dr. Daniela Preda, manager de proiect.
Programul zilei de mâine include două prelegeri la Facultatea de Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă și una la Facultatea de Medicină, atelierul „Inovație și creativitate în învățământul superior internațional” la Centrul Academic de pe strada Banatului, precum și vizite la biserica fortificată de la Biertan și cetatea Sighișoara.
„Sibiu – Capitală Universitară Europeană. 10 ani de educaţie prin cultură”, proiect ajuns la cea de-a III-a ediție, este o acțiune cofinanțată de Primăria municipiului Sibiu.

Programul detaliat al proiectului cultural poate fi consultat aici!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*