Din 27 iunie începe distribuirea alimentelor UE în municipiul Sibiu

Din 27 iunie, Primăria municipiului Sibiu va începe distribuirea alimentelor în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate, POAD 2015/2016. Alimentele vor fi distribuite de la depozitul situat pe șoseaua Alba Iulia, nr. 112 (Complex Bricomat), de luni până joi între orele 8.30 – 15, iar vinerea între orele 8.30 – 12.30.

Alimentele se pot ridica numai pe bază de invitație. Pentru a organiza în bune condiții acțiunea de distribuire, Primăria Sibiu va emite invitații prin poștă, programând beneficiarii în ordine alfabetică. Prin urmare, rugăm beneficiarii să aștepte primirea invitației prin poștă, aceasta ținând loc de programare. Pentru a ridica alimentele, persoanele înscrise pe liste trebuie să prezinte următoarele documente: invitația din partea Primăriei Sibiu, cartea de identitate/buletinul/certificatul de naștere pentru copiii sub 14 ani și documentele justificative privind calitatea de beneficiar pentru beneficiarii de venit minim garantat, beneficiarii de alocație pentru susținerea familiei şi pensii de urmaş.

Cine poate beneficia?

Listele inițiale de beneficiari pentru Municipiul Sibiu conțin 9.178 de beneficiari, pensionari și șomeri ale căror venituri nu depășeșc 450 lei/lună, persoane cu handicap grav si accentuat, beneficiari de venit minim garantat, beneficiari de alocație pentru susținerea familiei. La aceste categorii se adaugă persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, care nu se încadrează în niciuna dintre categoriile de mai sus. Pentru a se înscrie pe lista de beneficiari, persoanele în cauză sunt invitate începând din 27 iunie la sediul Serviciului Asistență Socială de pe bulevardul Victoriei, nr. 1-3, camera S2, pentru a completa o cerere însoțită de acte doveditoare privind veniturile nete lunare și documente care să ateste componenţa familiei. După verificarea documentației și, dacă este cazul, după efectuarea unei anchete sociale, persoanele în cauză vor fi incluse în program prin emiterea unei dispoziții a primarului. Persoanele care îndeplinesc condițiile de beneficiari pe parcursul derulării programului se pot adresa Serviciului Asistența Socială al Primăriei Sibiu pentru a fi incluse pe liste.

Alimente

Fiecare beneficiar va primi 2 cutii identice, fiecare dintre aceste cutii conținând următoarele cantități de alimente: 1 kg făină, 2 kg de mălai, o pungă de paste făinoase, 2 litri de ulei, 1 kg de zahăr, o conservă de carne de vită, 1 conservă de pateu, 1 kg de orez, o conservă de paste de tomate și o pungă de fasole boabe. Fiecare cutie cântărește 8,8 kg.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*