Din două variante, au ales-o pe a treia! Cum va juca politic FDGR la Cisnădie în următorii patru ani și cine va da viceprimarul

La Cisnădie, Forumul German a luat o decizie cel puțin surprinzătoare înainte de învestirea Consiliului Local.

Deși nu au reușit să câștige Primăria orașului Cisnădie, cei de la FDGR vor fi o forță în Consiliul Local și în noua legislatură. În cele două săptămâni care au trecut de la alegerile locale, ei au avut discuții cu toate forțele politice alese în Consiliul Local pentru formarea unei majorități, însă, în cele din urmă, au decis să meargă pe cont propriu.

„În timpul campaniei electorale, noi am militat pentru prezența la vot, pentru așa-numitul contract sau legătura alegătorului cu alesul său. Nu am avut în gând calculul politic de peste 4 ani sau prezența în Consiliul Local pentru dispute politice și opoziție acidă, acestea fiind strategiile partidelor mari. Noi, FDGR, am avut și avem în minte interesul cetățenilor Cisnădiei. Considerând că opoziția, chiar cu majoritate simplă alături de USR PLUS și Pro România, ar bloca Cisnădia 4 ani, deși oricum pare irealizabilă la acest moment; declarând în campanie că nu vom partizana politic cu administrația PNL, deși discuțiile pe care le-am avut în această perioadă au fost mult mai aplicate și constructive decât cele cu USRPLUS, am decis: independență politică în Consiliul Local și decizie de vot argumentată pe fiecare dintre proiectele de hotărâri”, a declarat Robert Krafft.

Acesta a mai dezvăluit că negocierile din ultima perioadă au dus la cristalizarea a două variante: majoritatea USR PLUS cu Pro România și FDGR cu viceprimar de la USR sau Pro România, respectiv majoritatea PNL cu PSD și FDGR cu viceprimar de la PNL.

„FDGR fiind solicitat în ambele discuții politice. am avut capacitatea de a analiza obiectiv și concret capacitatea de a urmări interesele cetățenilor la fiecare dintre ele. FDGR nu dorește funcția de viceprimar. Alianța USR PLUS încă nu și-a desemnat candidatul pentru poziția de viceprimar până la această dată. Pro România își dorește cu ardoare funcția de viceprimar, atât la nivel local, dar și prin vocile de la nivel județean. Între Alianța USR PLUS și Pro România, încă nu s-a disputat direct și transparent poziția de viceprimar, iar discuția/negocierea pentru această funcție ar putea să anuleze șansele unei majorități. Majoritatea USR PLUS + ProRomânia + FDGR oricum nu și-ar putea implementa proiectele de hotărâri, ci doar ar putea deconta politic (un termen ce se traduce prin obținerea de mai multe voturi) din opoziție peste 4 ani. Chiar și un consens politic asupra Viceprimarului majorității USRPLUS + ProRomânia + FDGR ar genera un viceprimar cu valoare administrativă nulă. Ar rezulta: lupte politice timp de 4 ani, la limite legale și administrative, stagnare administrativă și blocaje la toate nivelurile, așteptările cetățenilor ruinate și dezamăgirea lor”, a mai explicat fostul candidat FDGR la Primăria Cisnădie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*