Diplomați din 13 țări UE au vizitat proiecte derulate în județul Sibiu cu fonduri europene

Județul Sibiu a primit la sfârșit de săptămână vizita unei importante delegații a Comisiei Europene care s-a aflat într-un scurt turneu prin țară pentru a vedea cum sunt implementate proiectele cu finanțare europeană. Sub denumirea „Caravana Yes, we care”, delegația a fost compusă din ambasadori sau reprezentații acestora din Austria, Cehia, Cipru, Danemarca, Finlanda, Irlanda, Italia, Lituania, Luxemburg, Olanda, Slovenia, Suedia și Ungaria la care se adaugă înalți funcționari ai Reprezentanței Comisiei Europene la București.
Vineri după amiaza membrii delegației s-au întâlnit cu conducerea Consiliului Județean Sibiu care a făcut o scurtă prezentare a proiectelor derulate în județ și au vizionat filmul „Sibiu – Poarta de Sud a Transilvaniei”, după care au vizitat Ambulatoriul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, reabilitat, modernizat și dezvoltat prin Programul Operațional Regional 2007-2013. A urmat apoi o deplasare la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului unde au văzut lucrările de modernizare și reabilitare a infrastructurii turistice și au vizitat câteva atelierele meșteșugărești.
„Aceasta este o vizită importantă pentru că putem arătaceea ce am realizat cu ajutorul proiectelor europene și că ne preocupă permanent atragerea cât mai multor fonduri europene. Consider că perioada 2007-2013 a fost un exercițiu foarte bun, atât din punct de vedere financiar, cât și pentru pregătirea specialiștilor care se ocupă de coordonarea și implementarea proiectelor.Acum așteptăm apariția ghidurilor de finanțare pentru 2014-2020 și pot să spun că administrația județeană e pregătită pentru accesarea noilor fonduri care, pe lângă bugetul județean și cel național, contribuie semnificativ la modernizarea întregului judeţ şi la creșterea calității vieții pentru toți locuitorii, într-un ritm mai accelerat”, a declarat Ioan Cindrea, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Din anul 2008, când a început absorbţia Fondurilor Europene, Consiliul Judeţean Sibiu a câştigat finanţarea a 19 proiecte, în valoare totală de peste 313 milioane de lei, bani ce au fost folosiţi pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al locuitorilor judeţului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*