Direcția Fiscală Locală și Poliția Locală se mută pe strada Turismului

Direcția Fiscală Locală, serviciul public din subordinea Consiliului Local Sibiu care colectează taxele și impozitele locale, se pregătește să se mute în vara acestui an într-un nou spațiu al administrației locale situat pe strada Turismului, nr. 15.

Anunțul a fost făcut, astăzi, de primarul Astrid Fodor într-o conferință de presă.

Direcția numără 72 angajați și are în prezent birourile la parterul și mezaninul clădirii Primăriei Sibiu din Piața Mare, la parter fiind situate și cele șase ghișee de lucru cu publicul. De asemenea, alte două ghișee funcționează la parterul clădirii Primăriei Sibiu de pe bulevardul Victoriei. “Mutarea în noul sediu de pe strada Turismului are ca scop în primul rând îmbunătățirea condițiilor oferite cetățenilor care vin să plătească taxe și impozite locale. Parterul clădirii va fi destinat publicului, urmând să fie configurat ca zonă de ghișee. Birourile Direcției Fiscale vor funcționa la etajul I al imobilului”, a explicat Fodor.

foto: Ziarul Lumina

Primăria Sibiu pregătește clădirea de pe strada Turismului, unde a funcționat Fundația Româno-Germană, pentru mutarea menționată prin lucrări de reabilitare. În acest sens, a fost semnat cu SC Construcții SA, un contract de lucrări în valoare de 3,37 milioane lei care include reabilitarea rețelei de electricitate, a instalațiilor sanitare, lucrări de tâmplărie, lucrări necesare pentru obținerea avizului ISU, igienizări, zugrăveli și recompartimentări. Suprafața utilă măsoară aproximativ 2.000 de metri pătrați. Lucrările se vor finaliza la sfârșitul lunii iunie, iar din iulie se va începe treptat mutarea.

În sediul Primăriei din Piața Mare va rămâne un singur ghișeu al Direcției Fiscale pentru plata taxelor aferente diverselor documente eliberate de Primăria Sibiu.

Și Poliția Locală se va muta în acest sediu, la etajul II. Cei 132 de angajați își vor muta birourile în această clădire, dispeceratul Poliției Locale urmând să fie mutat și acesta la adresa de pe strada Turismului.

Aceste măsuri se vor lua în contextul în care Primăria Sibiu pregătește lucrări de reabilitare a sediului secundar de pe bulevardul Victoriei. În 2018, sunt alocați 150.000 de lei pentru proiectarea lucrărilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*