Director BNR: „Clasa politică, slab alfabetizată. Termină liceul la 40 de ani și fac o facultate de care nu a auzit nimeni“

Din păcate, avem o parte mare a clasei politice care este în zona slab alfabetizată, potrivit lui Eugen Rădulescu, Directorul Direcției de Stabilitate Financiară în BNR.

Potrivit lui Eugen Rădulescu, citat de hotnews.ro, există în politica românească persoane care termină liceul pe la 40 de ani și care frecventează facultăți de care nimeni nu a auzit.

„Sunt oameni care își termină liceele pe la 40 de ani și fac câte o facultate din aceasta de care n-a auzit nimeni pe la 50 de ani. Aceștia sunt cei care conduc politica românească. Nu se poate așa ceva (…) Noi avem conducători care își iau Bacalaureatul pe la 35-40 de ani. Nu putem progresa în felul acesta. Avem mare nevoie ca oamenii care se pricep să fie cei care iau decizii”, a spus Eugen Rădulescu, fiind o opinie personală.

În momentul de față, spune el, avem două Românii. Una este deja puternic ancorată în lumea occidentală: este o Românie care se mișcă repede, eficient cu oameni care sunt deja chiar acolo. La polul opus avem și o Românie care băltește undeva la limita dintre secolul XIX și XX.

„Acest context teribil al al pandemiei a arătat și a mărit practic decalajele între cele două Românii. Am văzut cum mediul antreprenorial a reușit să se miște, să reziste, chiar să găsească soluții ca pentru după ce se va fi încheiat pandemia să fim într-o economie mai performantă și într-o societate mai normală. Din păcate, sectorul public nu a participat decât într-o mică măsură la acest demers”, a precizat Eugen Rădulescu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*