Directorul ANM: 2020 ar putea să fie cel mai călduros an din istorie

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a declarat, duminică, la Digi 24, că la stațiile meteo au fost depășite recordurile maxime zilnice, iar anul acesta poate fi considerat cel mai călduros an din istoria măsurătorilor meteorologice.

„A fost un an al extremelor meteorologice încă de la debutul lunii ianuarie și până în prezent și o vară a extremelor meteorologice”, a declarat Elena Mateescu.

Aceasta a adăugat: „Nu excludem ca și în România, anul 2020 să se alăture anilor din seria celor mai călduroși din istoria măsurătorilor meteorologice”.

Conform directorului ANM, în ziua de 29 august 2020 s-au înregistrat ”depășiri de recorduri maxime zilnice”.

Toamna va debuta cu zile extrem de călduroase, precum cele de vară. „Chiar și primele zile din toamna 2020 va aduce în atenția noastră, mai ales pentru zonele din sudul și sud-estul țării, valori de 35-36 de grade Celsius”, a precizat Elena Mateescu.

„Vorbim pentru săptămâna 31-7 septembrie de temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit în aproape toată țara, iar a doua săptămână, 7-14 septembrie, păstrează același semnal, din nou, pentru zona de sud și sud-est”, a conchis directorul ANM.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*