Directorul Muzeului ASTRA: Optimismul trebuie să însufleţească România ca societate!

Optimismul trebuie să însufleţească România ca societate, este de părere directorul celei mai performante instituții de cultură din Sibiu, la finalul unui an în care și-a depășit din nou obiectivele.

„Muzeul ASTRA este o familie, este o echipă formată din 200 de angajaţi. Am garanţia că o să atingem cele mai înalte culmi ale gloriei şi în Europa pentru că în momentul de faţă Muzeul ASTRA a decis să facă pasul mare în Europa, să fie în topul instituţiilor de profil din Europa. Pentru că, da, avem cu ce, da, avem cu cine şi da putem. Iar această doză de optimism trebuie să însufleţească şi România ca societate. Lipseşte optimismul. Lipseşte voinţa. Şi doar prin fapte, doar prin mesaje, doar prin voinţă putem să demonstrăm că faptele nu vor rămâne doar vorbe scrise într-un articol de ziar, ci vor rămâne cuantificate de istorici”, a spus Ciprian Ştefan, ieri, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, Muzeul ASTRA se află în top trei muzee din România, cu peste 600.000 de vizitatori în anul 2018, asta şi datorită turismului cultural care a început să „domine” Sibiul încă din 2007, anul Capitalei Culturale Europene.

„Eu cred că suntem pe un trend pozitiv şi suntem în top 3. Sibiul are încă un trend ascendent pe turismul cultural datorită anului 2007, datorită centrului medieval, datorită celor două muzee puternice care sunt în Sibiu: ASTRA şi Brukenthal”, a menţionat directorul.

Muzeul ASTRA a înregistrat de la începutul anului şi până în prezent 621.695 de vizitatori, din care peste o jumătate de milion au fost cel puţin o dată în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*