Dispută balcanică în weekendul freestyle la Arena Platoș

Trei evenimente au avut loc în weekend la Arena Platoș Păltiniș, Arena Freestyle Open, o nouă etapă a World Rookie Tour și World Snowboard Day, sărbătoare internațională prezentă, din nou, și la Păltiniș.

Trei evenimente distincte au adunat crema snowboarderilor și schiorilor specializați în freestyle în weekendul ce a trecut, în complexul de ski și snowboard Arena Platoș Păltiniș. Cei mai buni români au avut concurență serioasă, un grup numeros de tineri snowboarderi veniți tocmai din Bulgaria pentru etapa din acest an a World Rookie Tour, Trasylvania Rookie Fest.

Snowboarding extrem

Weekendul a debutat cu Arena Freestyle Open, cea mai importantă competiție de profil din țară. Cândva etapă a unui campionat național, concursul de la Păltiniș a devenit un adevărat spectacol, cu sportivi ce își îmbunătățesc considerabil tehnica de la an la an. 38 de concurenți, dintre care 8 schiori, s-au aliniat la linia de start în fun-park-ul complexului, pregătit pe patru terase cu elemente de dificultate mică, medie și mare. Evident, snowboarderii au dus greul concursului însă trick-uri surprinzătoare au ieșit și din evoluția celor 8 schiori. „Comparativ cu edițiile anterioare vă pot spune că s-a simțit impulsul dat de tinerii snowboarderi veniți din Bulgaria. Comparativ cu sportivii români, cei bulgari au sponsori, se investește în evoluția lor iar asta se vede, când ei se pot preocupa doar de a deveni mai buni în acest sport”, spune Radu Lungu, organizatorul de competiții al complexului. Răsuciri de 720 de grade la kickere, sărituri pe spate de pe shooter, rotații complexe pe box și pe țevi, spectatorii au avut de savurat multe trick-uri spectaculoase. Gergo Iszlay, 20 de ani, din Miercurea Ciuc, a câștigat principala categorie de concurs, snowboard adulți, urmat de bulgarii Slavov Konstantin și Petrov Kamen. Acesta din urmă a concurat la două categorii și s-a clasat la ambele pe podium, câștigând categoria rookies. Alături de el, pe podiumul acestei categorii au mai urcat Matyias Iszlay din Miercurea Ciuc și Slavov Konstantin. Sibianul Matteo Spagli a câștigat la categoria Groms, sub 16 ani, urmat de Tudor Pitulea din București și Emil Sunkov din Bulgaria. Categoria ski a fost o afacere 100% românească. Koppany Pap a câștigat un nou concurs la Arena Platoș Păltiniș, locul secund fiind ocupat de Botond Simonffy iar pe ultima poziție s-a clasat Akos Kovacs din Târgu Mureș. La 59 de ani, sibianul Florin Mirescu, a avut un parcurs impecabil, spectaculos, fiind un adevărat exemplu pentru tânăra generație de freestyleri. Valoarea totală a premiilor oferite de H2O și Benjamin depășește 5000 de lei.

Câştigătorii

Cei mai tineri dintre concurenții Arena Freestyle Open s-au întrecut duminică pentru câte un loc în marea finală a World Rookie Tour ce anul acesta va avea loc la Kaprun, în Austria. Iar lucrurile au stat puțin diferit. Câștigător la AFO la categoria Groms, Matteo Spagli a încheiat doar pe poziția a treia concursul internațional, câștigat de Emil Sunkov din Bulgaria. La Rookies, Kamen Petrov, Anastas Sunkov și Konstantin Slavov au dominat concursul, surclasând ceilalți trei concurenți români. Ambii ocupanți ai primei poziții au primit drept premiu tichetul de participare la finala World Rookie Tour precum și premii din partea H2O.

Fericire nesperată

Tot duminică, cu ocazia World Snowboard Day, Burton Learn to Ride Project, Boarder`s Store și Arena Platoș Păltiniș au adus un strop de fericire copiilor de la Fundația Un Copil, O Speranță. Micuții au învățat tainele snowboardului de la instructorii Burton și au petrecut o zi minunată, în aerul curat al stațiunii Păltiniș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*