Distincție academică pentru Constantin Chiriac

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Republica Moldova i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa profesorului universitar dr. habil. Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național ”Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru Sibiu.

Acesta este al doilea titlu de Doctor Honoris Causa conferit directorului teatrului sibian de către mediul academic din Republica Moldova.

„ Domnul Constantin Chiriac este un simbol al Sibiului, iar recunoașterea internațională a contribuției domniei sale la dezvoltarea artelor spectacolului este deopotrivă un motiv de bucurie, dar și de mândrie pentru municipalitatea noastră.

Îl felicit pe domnul Chiriac pentru acest titlu care onorează impresionanta sa carieră”, a spus primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, cu acest prilej.

Constantin Chiriac a anunțat în cadrul ceremoniei de acordare a titlului că va începe un proiect pentru Academia din Moldova, prin care studenții și profesorii de aici să poată avea un dialog european, an de an, prin intermediul programelor Sibiu- Bursa de Spectacole, Platforma Doctorală și Programul de Voluntari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*