DNA a săltat un director ANAF

Directorul general adjunct al Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din cadrul ANAF este cercetat pentru complicitate la trafic de influență în formă continuată, conform unui comunicat transmis azi de DNA. Acuzașia este că a intermediat listarea unor produse în magazine, la „rugămintea” unui om de afaceri.

Sursă foto: Mesagerul de Sibiu

Procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale față de Cojocaru Cătălin Adrian, la data faptelor și în prezent director general adjunct al DGAMC din cadrul ANAF pentru trafic de influență în formă continuată (2 acte materiale) și față de un om de afaceri pentru trafic de influență în formă continuată (2 acte materiale).

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 2018 – mai 2022, la „rugămintea” omului de afaceri, suspectul, în calitate de director general adjunct al DGAMC, ar fi intermediat listarea în magazinele unui retailer național a unor produse realizate de două societăți comerciale.

„În schimbul acestor demersuri, de la administratorii celor două societăți comerciale, omul de afaceri ar fi pretins, în mod direct, pentru sine, un procent de 40% din părțile sociale ale societăților ale căror produse urmau să fie listate și ar fi primit, ca urmare a acelor <asocieri> sumele de 4.000 euro și 276.000 lei, aceștia din urmă fiind disimulați sub forma unor dividende și cesiune părți sociale”, se arată în comunicat.

DNA precizează că celor doi suspecți li s-a adus la cunoștință calitatea procesuală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*