Doar 159 din cei peste 900 de sibieni care au participat la Bursa generală a locurilor de muncă, selectați pentru angajare

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu a organizat, ieri, o nouă ediție a Bursei generale a locurilor de muncă în municipiile Sibiu şi Mediaş.AJOFM Sibiu a trimis invitaţii unui număr de 120 agenţi economici din judeţ. „Sunt prezenţi 34 de angajatori care oferă peste 760 locuri de muncă. Cele mai multe locuri de muncă se adresează persoanelor fără studii superioare, în meserii precum: montator sub ansamblu, operator la maşini cu comandă numerică, prelucrători prin aşchiere, lucrători comerciali, oferta fiind completată şi de posturi pentru persoanele cu studii superioare şi anume: inginer constructor, inginer producţie, inginer electro-mecanic, inginer automatist, inspector relaţii publice şi referent de specialitate”, a declarat Dana Radu, purtătorul de cuvânt al AJOFM Sibiu.

Cei 939 participanţi au avut de ales dintr-un număr total de 1.490 locuri de muncă vacante, oferite de către 70 agenţi economici din judeţ; la Sibiu, 45 de firme au oferit 1.083 locuri de muncă, iar la Mediaş, 25 de agenţi economici au oferit 407 posturi.

“Am mai participat la diferite târguri de joburi. Momentan caut un loc de muncă în industria alimentară. Nu am experienţă în acest domeniu, însă am speranţa că aici voi găsi un job potrivit criteriilor mele”, a mărturisit Carmen Roxana Marcu, o sibiancă aflată la Bursa locurilor de muncă.

Discuțiile cu potențialii angajatori i-au ajutat pe participanți să cunoască joburile oferite, de la atribuţiile şi drepturile care le revin, până la salarizare si program de lucru. „Căutăm forţă de muncă în magazinele din Sibiu, pe următoarele locuri de muncă: casier, vânzător mezeluri, recepţioner marfă, vânzător legume-fructe şi lucrător comercial. Experienţa nu este obligatorie, deoarece oferim training de angajare. Oferim 1.500 lei brut, bonusuri de prezenţă, bonusuri de vânzări şi decontarea parţială a transportului”, a exemplificat Andrei Todirianu, reprezentant al unei societăți comerciale.

Dintre persoanele intervievate, 159 au fost selectate în vederea încadrării în muncă, având șanse bune să obțină un post după susţinerea unui interviu sau a unei probe de lucru la sediul angajatorului.


text și foto: Iulia ANDRAȘ

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*