Doi poștași din Sibiu, detașați la Jina pentru două zile

Prefectul Adela Muntean s-a întâlnit, ieri, cu primarul comunei Jina, Gheorghe Beschiu, și directorul Oficiului Județean de Poștă Sibiu, Ioan Trînbițaș.

Cei trei au discutat despre condițiile în care se realizează distribuirea corespondenței și plata drepturilor de asigurări sociale, alocații, pensii și alte drepturi.

Comuna Jina are o populație de 4.000 de locuitori, distribuită pe 20 de kilometri de străzi. Oficiul poștal din localitate este deservit de un factor poștal, cu normă de 8 ore pe zi, și un oficiant care se ocupă de gestionarea activității din sediu (timp de 4 ore) și de distribuirea corespondenței doar 2 ore pe zi. În zilele în care se face plata pensiilor, a ajutoarelor sociale, a alocațiilor pentru copii, cei doi angajați nu reușesc să distribuie la timp toate drepturile bănești.

“Trebuie să găsim o soluție pentru a le asigura oamenilor plata la timp a drepturilor ce li se cuvin. Avem în vedere suplimentarea numărului de factori poștali, dar acesta este un proces de durată”, a subliniat prefectul Muntean.

Cei trei oficiali au stabilit o procedură specială, provizorie, pentru luna martie: detașarea, pentru două zile, a doi angajați ai Poștei Sibiu, la Oficiul Poștal Jina, în perioada de plată a drepturilor de asigurări sociale. În acele zile, activitatea din sediul Oficiului Poștal va fi supravegheată de reprezentanții Primăriei și ai Postului de Poliție Jina, pentru a asigura ordinea publică.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*