Doliu în presa sibiană. A încetat din viață Wolfgang Fuchs

Wolfgang Werner Fuchs, unul dintre „veteranii” presei scrise din Sibiu, s-a stins, în cursul nopții trecute, la căminul pentru persoane vârstnice „Carl Wolff”, anunță foștii săi colegi de la săptămânalul de limbă germană „Hermannstädter Zeitung”.

„Noi, redactorii «Hermannstädter Zeitung», îl vom păstra mereu în amintire ca pe un coleg amabil, săritor și plin de umor. Odihnească-se în pace!”, transmite publicația.

Wolfgang Werner Fuchs (1943-2020) / foto: „Hermannstädter Zeitung”

Wolfgang Werner Fuchs era născut pe 7 iunie 1943, la Brașov, și a urmat cursurile Politehnicii din Timișoara. A colaborat cu publicațiile „Neuen Weg” și „Neuen Banater Zeitung”. A devenit redactor la „Hermannstädter Zeitung” în 1995. În toamna anului 2010, s-a retras din activitate, din cauza problemelor de sănătate, dar a continuat să scrie ocazional la „Hermannstädter Zeitung”. „Sunt fericit în fiecare zi că sunt încă în viață. Nu mai poți face salturi mari cu un singur plămân”, mărturisea „Fuchsi”, în 2011, pentru siebenbuerger.de. Condeiul său talentat s-a manifestat nu doar în gazetărie, ci și pe tărâm liric, iar Wolfgang Fuchs a lăsat posterității două volume de poezii, apărute în 2006 și 2010.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*