Doriți să mergeți pe munte în această perioadă? Aveți mare grijă la recomandările salvamontiștilor (VIDEO)

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu face câteva recomandări iubitorilor muntelui pentru sezonul de iarnă, ca urmare a emiterii buletinelor nivometeorologice din ultima perioadă:

Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţilor Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu sunt închise accesului turiştilor.

Pentru prevenirea accidentelor montane S.P.J. Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu efectueze sub nici o formă ascensiuni pe traseele închise.

Stratul de gheată este prezent pe toata zona nordică a munţilor Făgăraş, începând de la 1.200 m

„Recomandăm turiștilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălțăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mânuși, ochelari de zăpadă, colțari, piolet, beţe de schi) dar şi cu echipamentul individual de salvare din avalanșă, respectiv: sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanșă;

Alpiniştilor care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă a munţilor Făgăraşului le solicităm să anunţe S.P.J. Salvamont Sibiu perioada şi traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident să utilizeze aplicația SALVAMONT pentru telefoane mobile”, se arată într-un comunicat al Salvamont Sibiu.

Accidentele montane se vor anunța telefonic la 112.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*