Dosar penal pentru un sibian care voia să vândă o plasă de pescuit monofilament

Un bărbat de 37 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce jandarmii sibieni l-au prins că încerca să vândă în târg o plasă de pescuit folosită la braconaj.

Ieri dimineață, în jurul orei 10.00, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din județul Sibiu, a fost identificat de reprezentanții Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Sibiu, în timp ce oferea spre vânzare, în târgul Obor, o plasă monofilament pentru pescuit, formată din fire polimerice netorsionate, de 35 metri lungime și 1,5 metri lățime. Cei de la AJVPS au cerut imediat sprijinul unui echipaj de Jandarmerie.

SAM_0002

SAM_0008„De la începutul anului 2016, ca urmare a celor 29 de acțiuni desfășurate de echipe mixte jandarmi – reprezentanți ai AJVPS, au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale și în două situații au fost constatate fapte de natură penală în domeniul legislației de resort: O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Acțiunile au fost desfășurate pe râul Olt, în apropierea localităţilor Turnu Roşu, Boiţa respectiv în zona oraşului Avrig și au avut drept scop verificarea respectării legislației în vigoare privind pescuitul. Echipele mixte au controlat peste 100 de persoane cu privire la deţinerea documentelor necesare pescuitului şi a modului de efectuare a acestuia și au aplicat în 16 situații sancțiuni contravenționale în valoare de 2.300 de lei în baza O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, pentru pescuit fără a deţine permis în acest sens. Faptele de natură penală constatate se încadrează în prevederile aceluiaşi act normativ care prevede că este considerată infracţiune activitatea de a «produce, importa, deţine, comercializa sau utiliza unelte de plasă de tip monofilament» (art. 64, lit k). Pentru săvârșirea acesteia, persoanele sunt susceptibile de a fi pedepsite cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi trei ani. Plasa a fost ridicată de jandarmi în vederea confiscării”, a anunțat căpitanul Alexandru Costea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi Sibiu.

One Comment

  1. valentin says:

    (art. 64, lit k). Pentru săvârșirea acesteia, persoanele sunt susceptibile de a fi pedepsite cu amendă şi interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an şi trei ani. Plasa a fost ridicată de jandarmi în vederea confiscării”
    Hai să fim serioşi: chiar susceptibile?! Asta-i lege?!, bazată pe susceptibilitate?!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*