Două decenii de excelență

Compania sibiană Energotehnica a împlinit 20 de ani de activitate.

Conducerea a marcat momentul într-un cadru relaxant și cu o atmosferă selectă, la hotelul Ramada, unde au fost invitați cei mai importanți parteneri și colaboratori, precum și oficialități locale. Au fost prezenți directori de societăți comerciale din domeniul energetic, specialiști în domeniu, reprezentanți ai instituțiilor publice din județ, precum și aleși locali. Bineînțeles, alături de cei peste 100 de angajați ai firmei, care au ținut să-i ofere un cadou-surpriză directorului general Mircea Colceriu.

Acesta a primit o diplomă de excelență și din partea companiei Electrica.

Lider în domeniu

Societatea comercială Energotehnica SRL Sibiu este unul dintre liderii naționali în domeniul energetic. Mândria este cu atât mai mare, cu cât firma este una cu capital sibian și reprezintă mediul de afaceri local. Asta demonstrează competitivitatea capitalului sibian.

„Acum 20 de ani, când am plecat la drum, nu m-am gândit unde o să ajungem. Dar nu m-am mulțumit niciodată cu ceea ce am și am vrut să fac mai mult. Am plecat de la o geantă cu scule, apoi lăzi cu scule și treptat am evoluat. Pentru o perioadă, am stat cu firma în chirie, iar apoi ne-am construit sediul nostru. Pot spune că am plecat cu pași mărunți, iar apoi am urcat treaptă cu treaptă. Noi am fost în trend cu anii 2000 în Sibiu, când lucrurile se mișcau bine economic, iar la noi echipa s-a mărit. Au fost și urcușuri și coborâșuri, așa cum este și viața oamenilor. Însă am avut tărie și am trecut peste aceste lucruri mai puțin plăcute, cum a fost criza din anii 2008 – 2010 și acum putem spune că este bine. Mulțumesc tuturor celor au fost prezenți alturi de noi la acest moment aniversar și îi asigurăm în continuare de profesionalismul notru“, a spus Mircea Colceriu, directorul general al societății Energotehnica.

Model de succes

Principalul domeniu de activitate al societăţii se referă la lucrări de instalații electrice, mai exact execuţie, revizie, reparaţie, montaj şi încercări echipamente şi instalaţii electroenergetice de joasă, medie şi înaltă tensiune, sisteme de alarmare şi alertare în caz de incendiu şi sisteme de alarmare şi supraveghere împotriva efracţiei. Înfiinţată în anul 1998, din iniţiativa unor specialişti în energetică, SC Energotehnica SRL a pornit la drum cu convingerea că viitorul consumatorilor de energie va fi legat de creşterea eficienţei energetice, iar cel al serviciilor, de calitatea acestora. Societatea a crescut rapid și constant. Un reper important în istoria firmei a avut loc în 2008, când societatea a inaugurat sediul actual din strada Viile Sibiului nr. 1. Spațiul generos, de aproximativ 2.000 de metri pătrați, s-a dovedit a fi casa ideală pentru acționariat și specialiști societății. Astfel că, în prezent, în firmă lucrează 104 de angajați. Pe lângă societatea-mamă, au fost înființate trei societăți subsidiare aflate în plină dezvoltare: Energoconsult – pe partea de proiectare, Energototal – specializată pe audit energetic pentru societățile comerciale și Energosmart – axată pe distribuția de energie electrică în parcurile industriale. Portofoliul firmei numără sute de clienți importanți, precum Romgaz, Transgaz, Continental, SNR Rulmenți, Marquardt, Compa, Siemens, Electrica, Transelectrica, Enel, CEZ sau E.On. Energotehnica se axează pe trei mari categorii de servicii și intervenții. Prima este cea de asigurarea service-ului, urmează partea de transport și distribuție energie electrică și, în fine, sisteme de securitate (proiectare și execuție): control acces, supraveghere video și avertizare la incendiu.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*