Două rachete rusești au căzut într-un oraș de graniță din Polonia. Doi oameni au fost omorâți

Comisia de Securitate de la Varșovia s-a reunit de urgență marți seară, după ce două rachete rusești au căzut într-o localitate din Polonia, omorând doi oameni.

Un înalt oficial din serviciile secrete americane confirmă că două rachete rusești au pătruns în spațiul aerian al Poloniei. Potrivit CNN, citat de Biziday, acestea au lovit o fermă dintr-o localitate aflată la graniță cu Ucraina, omorând doi oameni.

Informația nu a fost imediat confirmată de către guvernul de la Varșovia, dar purtătorul de cuvânt al acestuia a transmis că premierul a convocat o ședință de urgență a comisiei pentru securitate națională.

Ministrul Apărării din Letonia a scris într-o postare pe Twitter: „Condoleanțe fraților noștri polonezi de arme. Regimul rusesc criminal a lansat rachete care nu vizează doar civili ucraineni, ci au aterizat și pe teritoriul NATO din Polonia.”

Și Ministerul de Externe din Estonia transmite că „ultimele vești din Polonia sunt foarte îngrijorătoare. Ne consultăm îndeaproape cu Polonia și cu alți aliați. Estonia este pregătită să apere fiecare centimetru din teritoriul NATO”.

Corespondentul CNN mai arată că este improbabil ca Polonia, stat membru NATO, să invoce Articolul 5, referitor la apărarea comună, în afara situației în care va considera că atacul asupra teritoriului său este unul deliberat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*