Dr. Adriana Stănilă, la congresul european

Prof. univ. dr. Adriana Stănilă a prezentat lucrarea „Corecţia prezbiopiei cu lentile de contact multifocale” la Congresul Societăţii Europene de Oftalmologie de la Viena.

În perioada 6-9 iunie, o echipă de medici oftalmologi din cadrul Secţiei Clinice Oftalmologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, formată din prof. univ. dr. Adriana Stănilă, medic şef al secţiei, dr. Elena Mihai, medic primar, şi dr. Dan Stănilă, medic rezident, a participat la cea de-a XX-a ediţie a Congresului Societăţii Europene de Oftalmologie, care a avut loc la Viena, locul de naştere al oftalmologiei moderne.

4.000 de participanţi

Congresul a fost prezidat de dr. Stefan Seregard, preşedintele Societăţii Europene de Oftalmologie. Participarea la eveniment a fost una extrem de numeroasă, congresul reunind peste 4.000 de participanţi din Europa, America şi Asia.

Dr. Adriana Stănilă la Viena

Dr. Adriana Stănilă la Viena

Prezentări de lucrări

Tematica a fost una care a acoperit întreaga patologie oftalmologică, participanţii conferenţiind pe secţiuni cum ar fi: cataractă, cornee, retină, chirurgie refractivă, lentile de contact, glaucom, neuro-oftalmologie, oculoplastie, educaţie, oftalmologie pediatrică şi strabism etc. Medicul sibian Adriana Stănilă a participat în calitate de vorbitor invitat, în cadrul unui simpozion organizat de Societatea Europeană de Lentile de Contact, alături de vorbitori din Anglia, Belgia, Germania şi Israel.

Lucrare sibiană

Stănilă a prezentat lucrarea „Corecţia prezbiopiei cu lentile de contact multifocale”. Ea a precizat că prezbiopia înseamnă imposibilitatea de a vedea bine de aproape, după vârsta de 45-50 de ani. În mod frecvent, această afecţiune se corectează cu ochelari, dar există şi posibilitatea purtării de lentile de contact multifocale. Acest tip de lentilă este în general destinată persoanelor cu un stil de viaţă activ, care ţin la aspectul lor fizic şi pe care purtarea ochelarilor îi încurcă în activitatea zilnică. „Nu în ultimul rând, un segment ţintă al acestui tip de tratament sunt femeile, care sunt în general mai atente cu aspectul lor fizic”, a explicat prof. univ. dr. Adriana Stănilă rolul şi funcţionalitatea lentilelor de contact multifocale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*