Dr. Corina Porr, premiată la Conferința Anuală a Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică

În perioada 13-15 mai, Dr. Corina Porr, doctor în medicină, medic primar alergologie în cadrul Secției Clinice Medicală I a SCJU Sibiu a participat la Conferința Anuală a Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică, desfășurată la București. poster_porr_1Evenimentul a fost organizat de către Societatea Română de Alergologie și Imunologie Clinică, în parteneriat cu Rețeaua Română de Angioedem Ereditar și a reunit specialiști de prestigiu în domeniu din Europa, Israel și Statele Unite ale Americii.

Poster premiat

În cadrul manifestării științifice, Dr. Corina Porr a prezentat în sesiunea de postere care s-a desfășurat sâmbătă 14 mai, lucrarea (posterul) intitulat „Angioedem de cauză rară (Rare cause of angioedema), care a fost foarte bine apreciat de participanți și a primit unul dintre cele trei premii acordate pentru cele mai bune postere. Dr. Corina Porr se află la cel de-al doilea premiu de acest fel după ce în 2009 a mai fost premiată la aceeași manifestare științifică. „Mă bucur că am putut participa activ la această conferință care reprezintă un moment de referință pentru medicii alergologi și pentru această specialitate, datorită abortărilor multidisciplinare ale problemelor bolilor alergice și posibilității de a fi conectat cu noutățile în domeniu cu primire la cauze, diagnostic și tratament, expuse de specialiști de renume. Afecțiunile alergice sunt din ce în ce mai des întâlnite în zilele noastre și afectează puternic calitatea vieții oamenilor și de aceea cercetarea în domeniu este prioritară, astfel încât să găsim cele mai bune soluții pentru a lupta cu aceste boli și pentru a acorda servicii medicale la cele mai înalte standarde”, a declarat Dr. Corina Porr.

Afecţiune periculoasă

Referitor la subiectul abordat în posterul expus, Dr. Corina Porr a explicat: „Angioedemul este o afecțiune care afectează straturile profunde de la nivelul pielii, de multe ori în jurul ochilor și buzelor. Cauzele cele mai frecvente sunt alergiile, atât alimentare, cât și aeroalergenii, dar pot fi și infecțiile virale, bacteriene, parazitare, chiar și cancerele”. Alături de specialiștii alergologi, la conferință au participat și medici din cadrul altor specialități cum ar fi pediatria, oto-rino-laringologia, pneumologia dar și medicina de urgență care se confruntă adesea cu afecțiuni de natură alergică. Conform organizatorilor, pe lângă aspectele privind diagnosticarea și modalitățile de tratament, comunitatea profesional-științifică a fost interesată totodată “să utilizeze și un limbaj comun, conform ghidurilor internaționale actualizate, în scopul creșterii eficienței asistenței medicale”

One Comment

  1. Cu toata stima pentru specialitatea doamnei,eu personal nu am reusit sa ma tratez eficient la cabinetul dansei si am renuntat in final sa mai apelez pe -bani munciti din greu-la ajutorul acesei specialiste unica in Sibiu si mult laudata.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*