Dragostea este cel mai mare dar pe care o generație îl poate lăsa următoarei

Dragostea este cel mai mare dar pe care o generație îl poate lăsa următoarei. Tinerii au nevoie de ceva stabil pe care să se bazeze – o cultură a conectării, un simț al propriului trecut, speranță pentru viitorul lor. Cel mai mult au nevoie de ceea ce le pot oferi……bunicii.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Dumbrăveni în colaborare cu Centrul de Îngrijire și Asistență Biertan au adus bucurie și speranță în viața beneficiarilor prin proiectul ”Vârste în dialog”, anunță DGASPC Sibiu.
Acest proiect doreşte a fi o lecţie de viaţă, atât pentru copiii şi tinerii din centrul şcolar, cât şi pentru beneficiarii CIA Biertan. Şi unii, şi alţii vor învăţa, deopotrivă, că oricât de vulnerabil ai fi într-un anumit moment al vieţii, mereu ai ceva de dăruit: o vorbă, un gând bun, o mângâiere.
Printre activitățile parte propuse prin proiect, a fost și Prietenii naturii, unde copiii au făcut echipă cu bunicii centrului şi au plantat puieți, în parteneriat cu Ocolul Silvic Dumbrăveni.
Indiferent de vârstă , de comunitatea din care fac parte, oamenii trebuie să protejeze natura, să învețe să recicleze, astfel că beneficiarii CIA Biertan și tinerii din cadrul CSEI Dumbrăveni, doresc să participe la această acțiune.
Astfel, în cadrul activității „Nimic nu se pierde, totul se transformă” – au confecționat căsuțe pentru păsărele și alte obiecte decorative din materiale reciclate pentru reamenajarea curții interioare a școlii/ centrului cu obiectele confecționate de ei.
Entuziasmul a fost mare de ambele părți, atât copiii cât și bunicii așteptând cu nerăbdare revederea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*