Drum lărgit și asfaltat de la Blăjel și până în Alba

Vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca, a participat la recepția lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 142 B Blăjel – Bazna – Boian – limită județ Alba, km 8+175, km 11+612, inclusiv pod nou la km 8+800. Lucrările au început în luna octombrie 2014 și au fost executate de Asocierea de firme SC Construcții SA – SC  Sinecon SRL- SC Proiect Consulting SRL. Modernizarea s-a făcut pe o lungime de 3437 de metri. Lucrările erau necesare, întrucât structura rutieră era degradată  și punea în pericol siguranța traficului rutier. Acestea au presupus lărgirea șoselei de la 5 metri  la 8 metri. De asemenea, s-au făcut șanțuri din beton pe toată lungimea drumului și racordări la drumuri laterale pe o lungime de 20 de metri. Locuitorii din zonă beneficiază acum și de un pod nou construit peste pârâul Balta. În urma expertizei tehnice, din cauza stării avansate de degradare a vechiului pod, s-a luat măsura demolării acestuia și construirea unuia nou.

Investiție necesară

„Modernizarea infrastructurii este o prioritate pentru Consiliul Județean. Un drum asfaltat duce la un confort mai bun al locuitorilor din zonă, mai ales că  scurtează timpul de deplasare. Cei peste 3 km de drum de la limită cu județul Alba erau acoperiți de pietriș, iar accesul cu autovehicule era unul greoi. Prin modernizarea drumului județean DJ 142 B Blăjel – Bazna – Boian – limită județ Alba, locuitorii din nordul județului pot ajunge mai repede spre Jidvei – Blaj – Teiuș-Cluj. De asemenea, lărgirea drumului la 8 metri face mai accesibilă circulația mașinilor. Drumul traversează pârâul Balta. Noul pod construit, cu o lungime de 16 metri, oferă siguranță celor care tranzitează zona”, consideră Luca. Valoarea investiției depășește 8,2 milioane de lei.

Lucrare grea

Constructorii au declarat că nu a fost o muncă ușoară, din cauza terenului dificil și a pânzei freatice. „Ultimii 800 de metri ai drumului au fost mai dificil de realizat, din cauza nivelului ridicat al apei din sol. Soluția tehnică folosită a fost executarea de blocaje de bolovani”, a precizat inginerul Marian Dimoiu, responsabil de lucrare din partea SC Construcții SA. Alături de acesta, la recepția lucrărilor au fost prezenți Ioan Cărătuș, șeful SPI Consiliul Județean Sibiu, Ioan Bădilă, reprezentant al Inspectoratului de Stat în Construcții, Lucian Scumpu, primarul comunei Bazna, inginerul Lukacs Peter, proiectant de la SC Proiect Consulting SRL Miercurea Ciuc, și inginerul Aron Dan, diriginte de șantier din partea SC Beta Cops SRL.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*