Drumul spre finală începe cu U BT

CSU Sibiu revine pe parchet, sâmbătă, 6 martie, pentru meciul cu U BT Cluj Napoca, din sferturile de finală ale Final Eight-ului Cupei României.

BC CSU Sibiu va întâlni U BT Cluj Napoca, deținătoarea trofeului, sâmbătă, de la orele 18,25, sperăm noi în primul meci din Final Eight-ul Cupei României, competiție programată să se desfășoare între 6 și 9 martie la Cluj Napoca.

Finala, pe 9 martie

Este primul meci pe care cele 2 echipe îl vor juca, după pauza competițională prilejuită de meciurile naționalei. În cazul unei victorii, galben-albaștrii se vor duela în semifinale cu echipa câștigătoare dintre SCM Timișoara și CSM Oradea, duminică 7 martie. Finala pentru primul trofeu al sezonului este programată a se juca marți 9 martie.

La turneul Final Eight al Cupei României participă BC CSU Sibiu, U BT Cluj Napoca, CSO Voluntari, SCM U Craiova, CSM Oradea, FC Argeș Pitești, CS SCM Timișoara  și CSA Steaua București.

Blake Reynolds

În perioada de pauză competițională, CSU s-a întărit cu Blake Reynolds și Xavier Rathan-Mayes. În vârstă de 24 de ani, Reynolds este american și a evoluat în stagiunea actuală alături de campioana Poloniei, Enea Zastal BC Zielona Góra. Măsoară 2,01 m, este absolvent al Universității Yale și a jucat în NCAA, până în stragiunea precedentă când a făcut pasul spre baschetul european. „Blake este un jucător talentat, care vine la Sibiu cu un rol foarte important, acela de a-l înlocui, cu succes, pe Ishaiah Philmore. Este un jucător tânăr care va aduce echipei energie și consistență în atac, un jucător care va acoperi mai multe poziții și de la care ne așteptăm să fie o amenințare permanetă pentru echipa adversă. Sper că timpul de adaptare cu noii colegi și cu sistemul nostru să fie cât mai scurt și să poată deja evolua în Cupa României”, spune Dan Fleșeriu.

Xavier Rathan-Mayes

Originar din Toronto, Xavier Rathan-Mayes (193cm) are 26 de ani și poate evolua pe pozițiile 1, 2 și 3. Vine la Sibiu după ce în stagiunea trecută a evoluat în G-League pentru Agua Caliente Clippers, unde în 34 de meciuri a reușit medii statistice de 12,7p, 4,3 rec, 6,1 as. El a mai evoluat și pentru Texas Legends, dar și în Israel, pentru Bnei Hertzeliya. Experiența sa include prestații bune și în Basketball Champions League sau în liga grecească, alături de AEK Athena, pentru care a jucat în sezonul 2018/2019. „Xavier este un jucător care poate acoperi mai multe poziții, un jucător care se potrivește cu profilul și felul nostru de a juca. El vine să completeze lotul și să contribuie la obținerea unor performațe cât mai valoroase atât în competiția internă, cât și în FIBA Europe Cup”, a spus Dan Fleșeriu.

Antrenamente fără coș

Din păcate, antrenamentele echipei au avut de suferit întrucât în Sala Transilvania are loc, în perioada 1-6 martie, finala Cupei României de box feminin. „Am rămas în pană de săli. Mai ales în situația de acum, este foarte greu să găsești și va trebui să ne antrenăm fără coșuri de baschet. Plecăm cu o zi mai devreme la Cluj, să reușim să ne antrenăm măcar acolo, dacă aici nu avem unde“, declara la începutul săptămânii Dan Fleșeriu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*