Dublă lansare regală la Sibiu

Curtea Veche Publishing găzduieşte în acest sfârşit de săptămână o dublă lansare dedicată Casei Regale a României.

Evenimentul va avea loc în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României, la Sibiu. Vineri, 2 decembrie 2016, ora 10.30, la librăria Humanitas  de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 16, va avea loc prezentarea volumului „Crăciunul Regal” editat de Altețele Lor Regale Principesa Margareta a României și Principele Radu al României și Calendarul Regal 2017, o colecție de fotografii ce îl surprinde pe Majestatea Sa Mihai I al României în diverse perioade ale vieții. La eveniment va participa Sabin Luca, directorul Muzeului Național Brukenthal din Sibiu. Oficiile de gazdă vor fi făcute de domnul Mihai Copăceanu.

„Crăciun regal”

În volumul “Crăciunul Regal”, Principesa Moştenitoare a României şi Principele Radu al României au ales să evoce în preajma sărbătorilor de iarnă cea mai intimă, mai personală şi mai definitorie sărbătoare a familiei fiecăruia dintre noi: Crăciunul, aşa cum a fost petrecut în Familia Regală a României timp de aproape o sută cincizeci de ani. În calendarul Familiei Regale, sărbătorile de Crăciun reprezintă fila cea mai bogată în înţelesuri, în tradiţii şi credinţă, iar totul are un început mult mai îndepărtat, în decembrie 1866, când tânărul Principe Suveran Carol găzduia, în modestul său Palat Domnesc de pe Calea Victoriei, primul Crăciun în România.

Tradiţii reluate

Astfel, acest volum este structurat în funcţie de locul în care au fost găzduite sărbătorile de iarnă şi ilustrat cu fotografii din fiecare perioadă. Se vorbeşte despre Crăciunul din vremea Regilor Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea şi Mihai,vdespre Crăciunul regal din exil precum şi despre sărbătorile petrecute în România în anii 1989–2001, când Familia Regală nu se întorsese definitiv.Bineînteles, nu este uitat nici Crăciunului regal din zilele noastre petrecut la Săvârşin de Regele Mihai şi de familia sa, care, din anul 2001, au reluat tradiţiile dinainte de plecarea Regelui în 1948. Prin urmare, această carte îl invită pe cititor la o călătorie de un secol şi jumătate, în care vehicul nu sunt o trăsură, un vagon de tren sau o maşină, ci reşedinţele regale.

Vizitele regale în imagini

“Calendarul Regal 2017” cuprinde fotografii ce îl surprind pe Regele Mihai I al României în diverse ipostaze împreună cu familia sa, alături de Regina Ana sau imagini din timpul vizitelor Majestății Sale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*