Ducem pielea la tăbăcit sau dăm o lovitură de imagine?

CSU Sibiu are o misiune aproape imposibilă, vineri de la ora 17,15, la Cluj, cu ACS U-Banca Transilvania

foto: facebook/CSU Sibiu

Cu o săptămână plină pentru pregătire, elevii lui Dan Fleșeriu își încearcă șansa la Cluj în ceea ce, încă se cheamă, Derbiul Ardealului. Meciul are loc vineri, în cadrul rundei a 8-a a Ligii Naționale de baschet masculin și se va juca fără spectatori, din cauza pandemiei. Începe la ora 17,15 și va fi difuzat pe DigiSport și LookSport.

Atu-ul sibienilor stă în oboseala acumulată de jucătorii U-BT și în concentrarea lor pe parcursul european, care a impus un ritm cu 2 partide pe săptămână, inclusiv deplasări lungi. Iar o victorie sibiană la Cluj, ar fi o adevărată lovitură de imagine.

Determinare

Elevii lui Dan Fleșeriu promit să-și dea viața pe teren, în încercarea de a-și reface moralul și de a reda încrederea suporterilor, mai ales după startul nefericit de sezon. După ce că echipa suferă din cauza lipsei unui jucător valoros care să îi asigure spatele, în apărare, mai este și urmărită de ghinion, cel puțin 3 partide putând fi și câștigate, chiar și cu o rotație mai scurtă, cu mai multă concentrare în ultimele secunde.

În fostul depozit

Și, pentru că „la omul sărac nici boii nu-i trag“, Dan Fleșeriu s-a văzut nevoit din nou să-și țină antrenamentele în condiții improprii. Din păcate, lipsa unei baze materiale adecvate, care să vină în sprijinul baschetului local, își pune astfel amprenta asupra pregătirii jocului de la Cluj. CSU Sibiu s-a antrenat în sala mică din Piața Teatrului, unde se întoarce periodic de mai bine de  2 decenii, Sala Transilvania fiind închiriată pentru diverse evenimente. Or, în secolul 21, cu jucători aduși pe bani frumoși din SUA și Lituania, cu pretenții de echipă a orașului, să exersezi scheme de baschet într-un fost depozit de cartofi, nu e deloc ceva pitoresc. Cu bucuria că atât Primăria Sibiu, cât și Consiliul Județean alocă în fiecare an diverse sume de bani pentru desfășurarea activității, nimeni de la club nu mai comentează situația. E bine și așa…

Fără înfrângere în LNBM

U-BT abordează prima confruntare din acest sezon cu CSU Sibiu din postura de campioană a României (3-2, în vară, cu CSU Oradea) și de pe poziția secundă în clasament – cu un meci mai puțin disputat, fiind singura echipă, alături de Argeș Pitești, fără înfrângere în actuala ediție a LNBM.

În ultima partidă disputată, duminică 7 noiembrie, a învins SCM OHMA Timișoara, cu 98-88, după ce la jumătatea săptămânii a suferit prima înfrângere a sezonului, în Basketball Champions League, 68-78 cu Hapoel Holon.

Meciul cu CSU e luat de gazde ca o simplă bornă în parcursul european, cel mai probabil U-BT urmând să joace cu gândul la duelul de miercuri 17 noiembrie, când Hapoel Holon este așteptată la Cluj pentru revanșă.

Invitație la bilete virtuale

Clubul sibian continuă să solicite sprijinul fanilor, fiind puse în vânzare bilete virtuale. „Dragii noștri, continuăm inițiativa voastră și vă mulțumim din nou pentru efortul pe care îl depuneți pentru echipă. Vă asigurăm că nu o să predăm armele și o să ne luptăm până la ultima suflare. Următorul duel ne aduce în față, poate, cea mai mare provocare din acest început de campionat. Bilete (încă) virtuale găsiți aici https://bit.ly/306q2ef“, transmite CSU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*