„Duhovnicul dintre betoane” le vorbește tinerilor sibieni despre iubire

Organizația Tinerilor din Sibiu organizează conferința „7 cuvinte ale iubirii”, susținută de părintele Visarion Alexa, „duhovnicul dintre betoane”.

Evenimentul va avea loc joi, 24 octombrie, începând cu ora 18.00, în Aula Magna din cadrul Facultății de Medicină, iar intrarea este liberă.

Una dintre temele de actualitate, pe care Visarion Alexa o va aborda în cadrul conferinței de la Sibiu, este iubirea. „Dânsul ne va explica care sunt cele șapte cuvinte pe care le implică iubirea și ne va răspunde la întrebări. Cum devine iubirea un imperativ? Are iubirea limitele ei? Care e raportul dintre iubire și teamă? Cine ne predă marile lecții de iubire? Și cât de adevărat putem iubi, până la urmă? De multe ori, când vorbim despre iubire, ne gândim la aceasta ca la un lucru abstract, ca la un ideal măreț care poate fi greu de atins. În esență, însă, iubirea este cea care anulează orice graniță, orice barieră între noi și cei din jurul nostru. Iubind, putem vedea frumosul din inimile oamenilor, putem să trecem peste toate neajunsurile, pentru că iubirea este cea care dă naștere celor mai frumoase povești. Chiar dacă de multe ori iubirea aduce cu sine suferință, temeri, nesiguranță, tot ea ne poate ridica pe cele mai înalte culmi” este mesajul organizatorilor.

Părintele Visarion Alexa, originar din Bacău, în prezent preot paroh la biserica bucureșteană „Sf. Nicolae” din cartierul bucureștean Militari, este foarte îndrăgit mai ales în rândul tinerilor. În calitate de realizator sau de invitat în cadrul emisiunilor radio și TV, preotul abordează teme de actualitate şi răspunde la frământările generaţiei actuale. A participat la numeroase cateheze, întruniri, conferinţe, la diferite dialoguri şi dezbateri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*