După 13 ani, Târgul de carte Gaudeamus revine la Sibiu

În ultima săptămână de vacanță, Radio România dăruiește împătimiților de lectură un nou prilej de întâlnire cu Măria Sa, Cartea. Cea de a treia ediție din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România va avea loc în perioada 9 – 12 septembrie în Piața Mare din Sibiu.

Organizat în premieră în acest spațiu, cu sprijinul Primăriei Sibiu, evenimentul reunește peste 30 de participanți și o ofertă extrem de variată, în măsură să răspundă deopotrivă așteptărilor celor care sunt încă în vacanță și își doresc să se relaxeze cu o carte bună, și celor care au început deja pregătirile pentru noul an școlar. Beletristică pentru toate vârstele, inclusiv titluri din bibliografia școlară, materiale educaționale adaptate atât formulei clasice de desfășurare a cursurilor, cât și celei online, numeroase lansări de carte, muzică bună și jocuri formează nucleul celui mai îndrăgit târg de carte prezent în această săptămână în centrul Sibiului.

Ultima ediție a Târgului Gaudeamus la Sibiu a avut loc în urmă cu 13 ani, însă într-un spațiu închis.

„Acum 13 ani s-a mai întâmplat un Gaudeamus Radio România aici la Sibiu, dar nu în această formulă, formulă pe care o considerăm potrivită și vremii de afară și acestei piațete etraordinare care ne găzduiește,și oamenilor din Sibiu” a spus Bogdan Roșca, managerul Radio Cluj, reprezentantul Radio România.

Roșca a adăugat că pe parursul celor patru zile de târg vor avea loc nu mai ăpuțin de 28 de evenimente editoriale, atât în Piața Mare, cât și online pe site-ul gaudeamus.ro.

Președintele de onoare al târgului Gaudeamus de la Sibiu este prof. univ. dr. Andrei Dan Terian, prorectorul Universității Lucian Blaga. Acesta s-a declarat onorat să prezideze o manifestare culturală de prestigiu așa cum este Târgul de Carte Gaudeamus.

Târgul Gaudeamus este organizat și cu sprijinul Primăriei municipiului Sibiu. Cei care vor să viziteze târgul și să achiziționeze cărți o pot face de joi, 9 septembrie, până duminică, 12 septembrie, între orele 10 și 20.


Cezar BUDESCU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*