Dușmani la birou, frați în biserică

Mitropolitul Laurențiu le-a oferit Crucea Șaguniană lui Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu și comisar general al Gărzii Naționale de Mediu, și Danielei Cîmpean, președintele liberal al Consiliului Județean Sibiu.

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei și a Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, a adunat numeroși credincioși la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, unde aceștia au avut posibilitatea să se închine la moaștele ocrotitorului Transilvaniei și participe la Sfânta Liturghie oficiată de șapte arhierei și numeroși preoți și diaconi.

La hramul Catedralei Mitropolitane au fost prezente numeroase oficialități, printre care: parlamentari, subprefectul Horațiu Marin, președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, primarul Astrid Fodor, inspectorul școlar general al județului Sibiu, Claudia Mery Simtion, rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, generalul Ghiță Bârsan, vicepreședintele Academiei Române, dr. Alexandru Surdu, și alți oaspeți.

Sărbătoarea hramului s-a încheiat cu o ceremonie de acordare a mai multor distincții. Astfel, distincția „Crucea șaguniană pentru preoți” a fost oferită preotului Ioan Vladovici, victimă a regimului comunist și mărturisitor al credinței ortodoxe în vremuri de tristă amintire. De asemenea, „Crucea șaguniană pentru laici” a fost oferită prefectului de Harghita, Andrei-Jean Adrian, prefectului de Covasna, Sebastian Cucu, directorului Centrului Cultural „Nicolae Colan” din Sfântu Gheorghe, Ioan Lăcătușu, președintelui Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, comisarului general al Gărzii Naționale de Mediu, Bogdan Gheorghe Trif, senatorului Nicolae Avram, deputatului Constantin Șovăială și directorului Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov, prof. Dumitru Cezar Boghici. Distincția „Ordinul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei” a fost oferită directorului Târgului Național de Carte și Revistă Religioasă de la Sibiu, Lucian Coca.

Crucea șaguniană este o distinţie acordată “pentru cei care se ostenesc, cei care slujesc și cei care ajută în păstrarea patrimoniului șagunian, în sporirea lui”, a explicat IPS Laurenţiu Streza.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*