E iarnă în toată regula la munte! Ce se întâmplă pe Transfăgărășan și Transalpina

Drumarii de la Districtul Bâlea au acționat pe Transfăgărășan cu utilajele dotate cu lamă și au împrăștiat peste 2 tone de sare pe carosabil în această dimineață, anunță Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov.

„Iarna și-a intrat pe deplin în drepturi pe Transfăgărășan. Colegii noștri de la Districtul Bâlea au acționat cu utilajele dotate cu lamă și au împrăștiat peste 2 tone de sare pe carosabil în această dimineață. Dacă aveți drum prin zona Bâlea Lac fiți sigur că aveți mașina pregatită de condiții de iarnă!”, arată mesajul DRDP Brașov de pe Facebook.

Drumul se va închide circulației începând de marți, 20 octombrie pe porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă (SB) și Piscul Negru (AG).

În această dimineață, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile (viscol și vizibilitate redusă), CNAIR și Poliția Rutieră, au luat decizia închiderii circulației rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe Transalpina. Circulația este oprită între Rânca (km 34+800) și Obârșia Lotrului (km 59+800), precizează CNAIR.

Începând de marți, 20 octombrie, circulația rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare ale drumurilor menționate anterior, după cum urmează: DN 7C între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada); DN 67C – între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat).

Măsura închiderii circulației rutiere pe aceste secotare de drum a fost luată pentru siguranța participanților la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone, precizează compania de drumuri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*