E nevoie de curaj. Putem câștiga la Ploiești!

FC Hermannstadt joacă din nou „pe viață și pe moarte“ pentru a-și îndeplini obiectivul de a continua în Superligă și-n ediția următoare. Startul spectaculos, cu 10 partide fără înfrângere, care i-a adus titulatura de revelația campionatului, a fost anulat de o penalizare de 9 puncte, iar echipa este acum sub presiune la fiecare meci, fiind pusă în situația de a lupta pentru supraviețuire. Din fericire, majoritatea jucătorilor din lot au mai trecut printr-o perioadă dificilă, chiar anul trecut, când au evoluat meci de meci obligați să câștige pentru a reuși promovarea. Războiul a fost câștigat, iar „armata“ sibiană este cu siguranță călită.

foto arhivă: facebook/FCH

Primul duel de la clarificarea adusă vineri de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane (Elveția), care a menținut penalizarea de 9 puncte dictată echipei FC Hermannstadt, are loc în această seară, de la ora 20, pe Stadionul „Ilie Oană“ din Ploiești. Un meci numai bun de exploatat, în condițiile în care Petrolul nu se simte deloc bine, mai ales că și-a pierdut și antrenorul cu care a promovat, pe Nae Constantin, nimeni altul decât nașul lui Marius Măldărășanu.

Petrolul Ploiești ocupă în acest moment poziția a 8-a în clasament, cu 30 de puncte, din 9 victorii și 3 remize. A început anul dezastruos, cu 3 înfrângeri consecutive, ultima fiind înregistrată la FC Botoșani, 0-5. Eșec care s-a lăsat cu demisia antrenorului. Clubul ploieștean se confruntă și cu grave probleme financiare, fiind „abonat“ la pedepse în ultimele întruniri ale Camerei Naționale pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF.

Marius Măldărășanu simte momentul favorabil și mai mult ca sigur va croi o echipă care să ajungă mai des la poarta adversă. Cere de la jucătorii săi mai mult curaj, capitol la care au rămas datori în cele 3 partide din acest an. „Va veni alt antrenor, va fi probabil alt stil de joc, altă așezare…dar noi trebuie să ne facem jocul nostru. Trebuie să atacăm mai mult, să avem mai multă personalitate în fața porții, dar și atunci când avem mingea, pentru că avem jucători de calitate. Putem face lucruri frumoase, așa cum am făcut și până acum.“, a declarat Marius Măldărășanu la conferința de presă.

Antrenorul echipei sibiene mizează, de asemenea, și pe … aportul publicului. „Va fi un meci foarte greu. Jucăm împotriva unei echipe care este susținută de public foarte mult. Va trebui să avem mare încredere, să arătăm asta, pentru că publicul acolo este foarte pretențios și îl putem întoarce împotriva echipei sale.“, e de părere Măldărășanu

Din păcate, recuperarea celor doi fotbaliști de bază ai echipei, Ionuț Stoica și Baba Alhassan, e de durată, astfel că sunt indisponibili și pentru acest meci. În tur, FC Hermannstadt s-a impus greu în fața Petrolului, la Mediaș, scor 2-1 (1-1). Sibienii au deschis scorul după un autogol Seto (‘10), oaspeții au egalat prin Irobiso (‘28), pentru ca Ionuț Stoica să aducă victoria în minutul 90+4.

Etapa a 25-a:

 Universitatea Cluj – CS Mioveni 2-2

FC Rapid 1923 – FC U Craiova 1948 1-2

UTA Arad – FC Botoșani 3-1

Universitatea Craiova – FC CFR 1907 Cluj 2-0

FC Argeș – Farul Constanța 0-0

FC Voluntari – FCSB 1-2

Azi, 13 februarie

Ora 17.00 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Chindia Târgoviște

Ora 20.00 Petrolul Ploiești – FC Hermannstadt

CLASAMENT

sursa: LPF

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*