Echipa Academiei Forțelor Terestre pe locul I la Campionatul Militar de Atletism

Serviciul Educație Fizică Militară din Statul Major al Apărării a organizat, în perioada 1-4 noiembrie, pe Stadionul Municipal din Alba Iulia, Campionatul Militar de Atletism între instituțiile de învățământ militar, finala pe Ministerul Apărării Naționale.

În competiție au intrat nouă loturi sportive din academiile militare și școlile de maiștri militari și subofițeri ai căror sportivi s-au întrecut pentru a scoate cel mai bun rezultat la probele de 100 m plat, 400 m plat, 1500 m plat, 5000 m plat (probă masculină), săritura în lungime, aruncarea greutății (7,26 kg la masculin și 4kg la feminin), ștafeta 4×100 m plat (probă masculină) și ștafeta 4×400 m plat (probă masculină).

În urma desfăşurării celor 11 probe individuale, lotul de sportivi al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, antrenat de Iosif Șaroși și coordonat de cpt. Răzvan Bălan, a obținut la masculin cinci locuri I, un loc II, trei locuri III, iar la feminin patru locuri I, un loc II și două locuri III. La ștafetă echipele noastre masculine au ocupat la fiecare probă locul I.

În clasamentul general Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” a ocupat locul I, a fost urmată de Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din București, pe locul II, și Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov, pe locul III. Acestea au fost urmate în ordine de: Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Școala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale și Institutul Medico-Militar.

Festivitatea de premiere a avut loc vineri, 4 noiembrie, pe platoul Academiei Forțelor terestre din Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*