Echipa YouthBank Sibiu caută membri noi

Programul YouthBank Sibiu lansează perioada de recrutare a noilor membri, fiind în căutarea unor liceeni motivaţi, care vor să devină lideri ai comunităţii lor.
Tinerii care doresc să se implice în al treilea an al programului YouthBank Sibiu sunt invitaţi să completeze formularul de înscriere de pe site-ul programului – www.sibiu.youthbank.ro/inscriere. Ei trebuie să studieze la un liceu din Sibiu şi „să fie gata să accepte provocarea de a deveni lideri ai comunităţii lor”, spune Codruţa Răbăgel, coordonatoarea programului.
YouthBank Sibiu este un program implementat local de Fundaţia Comunitară Sibiu şi coordonat la nivel naţional de Asociaţia pentru Relaţii Comunitare. Unul dintre susţinătorii programului YouthBank în Sibiu şi partenerul local al programului este centrul de limbi străine ProLanguage.
youthbankActivităţile YouthBank România sunt incluse în ‘YouthBank Academy: Soluţii durabile pentru implicarea tinerilor în viaţa comunităţii’ – proiect finant¸at prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 de euro.
Programul YouthBank este administrat de către un grup de tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 19 ani şi urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunităţii locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilităţi de leadership, comunicare şi management financiar.
Asociaţia pentru Relaţii Comunitare din Cluj-Napoca a iniţiat în 2006 programul YouthBank şi coordonează o reţea naţională de parteneri dedicaţi dezvoltării locale a programului, pornind de la un set comun de principii şi standarde.
La finalul celor doi ani de implementare a programului, YouthBank Sibiu a constituit un fond de finanţare de 33.000 lei, din care au fost finanţate 16 proiecte, realizate de 75 de liceeni care au fost implicaţi în echipele de proiecte. 110 de voluntari au participat la realizarea proiectelor şi 4.900 de persoane au beneficiat de proiectele respective.
Andrei Răducanu, unul dintre membri echipei YouthBank Sibiu ediţia a doua spune despre implicarea sa în program: ‘YouthBank este locul în care înveţi foarte multe lucruri utile în viaţă, înveţi şi pui în practică. Poţi afla cum să organizezi un eveniment, cum să evaluezi proiecte după anumite criterii, de asemenea ai posibilitatea de a învăţa cum să te comporţi la un interviu ca evaluator, deoarece trebuie să intervievezi aplicanţii pentru noua echipă YouthBank.’

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*