Echipajul Barbu – Iancu luptă pentru titlu la Raliul Clujului

Echipajul sibian Sebastian Barbu – Bogdan Iancu continuă lupta pentru titlul național. La bordul Skodei Fabia Rally 2, mașină preparată de AutoSole 2.0 SRL și FcCompetition, ia startul la Raliul Clujului (8-9 octombrie), etapa a 8-a din Campionatul National de Raliuri Betano.

foto: facebook/Sebastian Barbu

Înainte ultimei curse pe asfalt din acest sezon, Sebastian Barbu și Bogdan Iancu, copilotul său, se află pe prima poziție în clasamentul general, cu un total de 229,60 de puncte, fiind urmat de Simone Tempestini cu 218 puncte și Andrei Gîrtofan cu 210,20 de puncte.

„Formula de calcul este de N – 2, iar Raliul Clujului, ultima etapă pe asfalt din acest sezon, are un coeficient de 1,2. Rezultatul de aici este foarte important așa că vom încerca să obținem cât mai multe puncte”, a spus Sebastian Barbu, înaintea recunoașterilor oficiale.

Câștigător la edițiile din 2015, 2016, 2019 și 2020, clujeanul Simone Tempestini va reveni la bordul modelului Porsche 997 GT3, după ce pe macadam a preferat Skoda Fabia Rally2 Evo. „Anul trecut, Barbu s-a clasat al doilea la Cluj, însă acum e obligat să câștige pentru a mai spera la titlul de campion absolut. Conform algoritmului de calcul pentru stabilirea clasamentului final, vor conta cele mai bune 7 rezultate, iar avantajat este Tempestini, care are deja două runde cu 0 puncte, astfel că doar va aduna la Cluj și Brașov.“, notează Federația Română de Automobilism Sportiv.

Pentru a aborda finalul de sezon în cea mai bună formă, sibienii Sebastian Barbu și Bogdan Iancu și-au făcut „încălzirea“ la Rally Città di Pistoia, în Italia. „Le mulțumesc celor de la Autosole 2.0 și tuturor partenerilor noștri pentru că am avut posibilitatea de a testa în condiții de concurs înainte unui raliu atât de important cum este cel de la Cluj. Este un final intens de sezon și suntem siguri ca vom avea un ritm cât se poate de competitiv încă de pe prima specială a raliului”, a mai spus Sebastian Barbu.

Programat pe 8 și 9 octombrie, Raliul Clujului are în total 8 probe speciale cu o lungime de 127,40 de kilometri.

Echipajul sibian este susținut în sezonul 2022 de partenerii: ARC Stake, Gorgandin, EGLO Romania, Yiippi Mango Energy Drink, Foerch Romania, Mindsoft, Geometrica Architects, P1, Naceleup.ro, AutoSole 2.0 SRL și #FcCompetition.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*