Ecologizare organizată de PSD: „Cu gesturi mici, contribuim la salvarea planetei”

De Ziua Pământului, Partidul Social Democrat a organizat, în fiecare județ, acțiuni de ecologizare. Am dorit să atragem atenția, în acest fel, asupra faptului că nepăsarea sau gesturile iresponsabile de a arunca deșeurile în locuri neamenajate poluează nu doar la nivel vizual și chiar afectează calitatea factorilor de mediu și sănătatea oamenilor.

În județul Sibiu, acțiunile de igienizare au fost desfășurate atât de membri ai celor două organizații municipale, Sibiu și Mediaș, cât și de mai multe organizații locale ale PSD, anunță PSD într-un comunicat de presă.

 

”Din păcate, în municipiul reședință de județ – fostă Capitală Culturală Europeană și Capitala Bunelor Maniere -, lucrurile au scăpat de sub control și, la tot pasul, găsim <<munți de gunoaie>>.

Este cazul ca autoritățile să intervină, iar cetățenii să le dea o mână de ajutor, astfel încât cei care aruncă deșeuri în locuri nepermise să fie prinși și sancționați drastic, pentru a reuși să eliminăm această practică.

Mă bucur că la acțiunile de astăzi, colegii social-democrați din județ – primari sau președinți de organizații locale – au implicat mulți tineri și copii, care au conștientizat, astfel, importanța păstrării unui mediu curat. A fi un cetățean civilizat ține, în primul rând, de educație și abia apoi de frica amenzilor”, a declarat deputatul Bogdan Trif, președintele Organizației Județene PSD Sibiu.

”Ne-am alăturat, ieri, colegilor social-democrați din județ și din întreaga țară, pentru a desfășura o amplă campanie de ecologizare a zonelor verzi de pe raza localităților.

Membrii Organizației Municipale PSD Sibiu au făcut curățenie în zona care delimitează cartierul Vasile Aaron de localitatea Șelimbăr, cunoscută popular sub denumirea de Valea Săpunului. Am ales această zonă deoarece este un areal în care rareori ajung angajații firmelor care asigură salubrizarea orașului, dar pentru locuitorii din Vasile Aaron această zonă verde ar putea deveni un loc de promenadă și de relaxare”, spune Cătălin Stanciu, președintele Organizației Municipale PSD Sibiu

”De ziua Pământului, tinerii social-democrați medieșeni au ieșit la curățenie, alături de colegii seniori din organizație. Zona aleasă de noi a fost la intrarea în localitate, pe Hulă. Am vrut, astfel, să fim un exemplu și pentru alți medieșeni de bună credință și să ne aducem contribuția la protejarea spațiilor verzi, de care sperăm să se bucure în viitor și copiii noștri”, explică Mihai Macaveiu, președintele Organizației Muncipale PSD Mediaș.

Acțiunea de Ziua Pământului este o acțiune asumată, menită să marcheze determinarea și implicarea PSD în protejarea mediului, reducerea poluării și asigurarea unor condiții de viață cât mai sănătoase pentru comunitățile ai căror membri suntem, se mai arată în comunicat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*